04 / 05 / 2024

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta yeni karar alındı!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta yeni karar alındı!

TOKİ artık Şanlıurfa’da kurumlar aracılığıyla konut satışı yapmayacak. Şikayetler üzerine konutlar doğrudan TOKİ tarafından vatandaşa satılacak...



TOKİ artık Şanlıurfa’da kurumlar aracılığıyla konut satışı yapmayacak. Şikayetler üzerine konutlar doğrudan  TOKİ  tarafından vatandaşa satılacak.


Şanlıurfa’da dernekler aracılığıyla yapılan konut satışlarında usulsüzlük olduğu şikayeti üzerine soruşturma başlatan TOKİ, yeni bir karar aldı. Karara göre Maşuk’ta 3 bin konut projesinde olduğu gibi konutlar artık farklı bir kurum aracılığıyla satılmayacak. Satışlar doğrudan vatandaşa TOKİ eliyle yapılacak. Böylece olası bir haksızlığın önüne geçilmiş olacak. Karar Şanlıurfa’ya özel olarak alındı. Nedeni ise Maşuk’la ilgili ortaya atılan iddialar.


DERNEKLER İŞİ FIRSATA ÇEVİRDİ


TOKİ’nin Maşuk’ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarına yaptığı konutlarla ilgili ortaya çeşitli iddialar atılmıştı. Bazı derneklerin ev almak isteyenleri listeye yazmak için kişi başı 200 ile 500 lira arası bağış adı altında para aldığı belirtilirken, çoğu kişinin haksız şekilde hak sahibi yapıldığı öne sürülmüştü. Bir diğer şikayet konusu ise bazı derneklerin konutları kendi üyeleri yerine emlakçılar kanalıyla sattığıydı. TOKİ’nin aldığı kararda bu yöndeki şikayetler etkili oldu.


Öte yandan Maşuk’ta yapılan konutlardan KESK, Kamu-Sen ve Türk-İş gibi birçok sivil toplum örgütünün faydalanamaması tepkilere neden olmuştu.


Urfa Posta


Geri Dön