27 / 04 / 2024

TOKİ, Somali'de okul, hastane ve toplu konut yapacak!

TOKİ, Somali'de okul, hastane ve toplu konut yapacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1 başbakan yardımcısı, 4 bakan, üst düzey bürokratlarla, son 60 yılın en büyük açlık felaketini yaşayan ve bugüne kadar 30 bin çocuğun hayatını kaybettiği Somaliye gitti



Süratle Somalide büyükelçiliğimizi de kuruyoruz. Büyükelçiliğin kurulmasıyla birlikte burada yoğun bir şekilde koordinasyonun sağlanmasını gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Somali Cumhurbaşkanından yer konusunun da sözünü aldım. Önce büyükelçi göreve başlayacak, ardından da süratle büyükelçiliğin arazisini tesis edecekler.

400 yataklı hastane

Şu anda 400 yataklı kullanılmayan bir hastahane var. Orayı süratle devralmak suretiyle restorasyonunu yapıp sabit bir hastahane olarak değerlendireceğiz. Sahra hastanelerini de intikal merkezi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. İşletilmesi noktasında Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve Yeryüzü Doktorlarının yardımıyla sağlık noktasındaki görevimizi başarıyla yerine getirmeyi hedefliyoruz.

Çadırkentlere konut

Ciddi bir su sorunumuz var. Bol miktarda su kuyuları açmak suretiyle bu sıkıntıyı da aşmayı düşünüyoruz. Enerji noktasında burada jeneratörlerle elektrik enerjisi sıkıntısını minimize etme gayretimiz olacak. Okul noktasında adımlar atılması gerekiyor.  TOKİ  inşaatların yapımını süratle üstlenecek. Somaliyle adeta bu süreci beraber yaşamayı kendimize hedeflemiş durumdayız. Özellikle bu saydığım yatırımlar daha sonra çadırkentlere yönelecek. Çadırkentlerde de toplu konut yatırımlarına girip, oradaki kardeşlerimizi pey der pey kurtarmayı hedefliyoruz. En önemli sıkıntı güvenlik. Güvenliğin temini içinde gerekli adımların atılacağına inanıyoruz.

Nurettin KURT/Hürriyet


Geri Dön