05 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl yapılacak?

TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl yapılacak?

TOKİ vasıtasıyla 81 ilde yapılması planlanan sosyal konut projelerine dair detaylar araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2022?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ’nin sosyal konut projesi ile ilgili detayları açıkladı ve merakla beklenen o tarih verdi. Bilindiği üzere proje ile ilgili detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Peki, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ başvuru şartları belli oldu mu? TOKİ ev başvurusu nasıl yapılır? İşte araştırılan detaylar…

2022 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak'' diyerek açıklamada bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. "Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül." bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak." Şeklinde konuştu.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? KİMLER YARARLANACAK?

Bakan Kurum paylaşımında, projeye dair detayları içeren infografiğe de yer verdi. Buna göre Cumhuriyet Tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile vatandaşlar 81 ilde kira öder gibi istedikleri evin sahibi olabilecek.

Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, yeni evlenen gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içeren şekilde inşa edilecek.

200 bin TL’nin altında Renault Clio alma şansını kaçırmayın! İşte detaylar!

Araç sahipleri zam yağmuruna tutuldu! Bundan sonra daha dikkatli olunmalı! İşte detaylar!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!


Geri Dön