05 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut projesi kaç taksit? TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ sosyal konut projesi kaç taksit? TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ sosyal konut projeleri ev almak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu bağlamda TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak? sorusu sıklıkla soruluyor. İşte merak detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde TOKİ sosyal konut projelerine dair müjdeyi vermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesine dair yeni açıklamalarda bulundu.

İşte merak edilen o detaylar…

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KAÇ TAKSİT OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde başlatılan sosyal konut projesine dair, 'Aylık taksitleri, asgari ücretlinin ödeyebileceği bir tutar olacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor' şeklinde konuştu. Bakan Murat Kurum 'Proje bağlamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek' diye açıklamada bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz gün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Yeni sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, 'İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvurabilecek. 240 aya kadar da vade olanağı olacak.' şeklinde bilgilerini verdi.

Bakan Murat Kurum, '30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacaktır. Yaş aralığı ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabilme olanağınız olacak. Yeni evliler diye ortada dolaşan bir bilgi var öyle bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler' dedi.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 23 Ağustos Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Sağlık Bakanlığı bombayı patlattı! 85 bin personel alımları ne zaman, hangi branşlarda yapılacak?

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!


Geri Dön