01 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut üretimini artıracak!

TOKİ sosyal konut üretimini artıracak!

TOKİ sosyal konut üretimini artıracak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak hedeflerinin bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu söyledi.



Karmod Prefabrik'in sponsorluğunda MÜSIAD İnşaat ve Çevre Sektör Kumlu tarafından düzenlenen '2023'e Doğru  TOKİ  ve Geleceğin Şehirleri' konulu panelde konuşan Turan, önemli bir yapılanma süreci içerisine girdiklerini ifade etti. TOKİ tarafından 2003-2014 arasında637bin 295 konut üretildiğini bildiren Turan, söz konusu dönemde 5 bin 474 sosyal donatı alanının hayata geçirildiğini söyledi. 

Turan, TOKİ olarak hedeflerinin, bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu belirterek, yeni vizyonlarının şehirleri 2023'e hazırlamak şeklinde belirlendiğini anlattı. Türkiye'de sağlıklı konut açığı olduğuna işaret eden Turan, TOKİ'nin en çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğini aktardı. 

'Rant bakışından sıyrılmak lazım' Turan, TOKİ olarak bu yıl sonunda 40 bin konut, 2015 yılında da 50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Turan, 51 ilde kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm kapsamında inşası devam eden 25 bin konut var. TOKİ'nin şu anda ürettiği konutların yüzde 85'i sosyal konut niteliğinde, yüzde 15'i üst segmentli konutlardır. 5 yıl içerisinde yapılan konutların yüzde 40'ı kentsel dönüşüm odaklı olacak. 

Kentsel dönüşüm, büyük şehirlerde rant haline geldi acilen bütün paydaşların bu bakış açısından sıyrılması gerekir" dedi. 

MÜSIAD Başkan Yardımcısı Ali Rıza Arslan ise insanların en temel ihtiyaçlarından birinin barınma olduğunu belirterek, konut meselesine sadece ticari bir meta olarak bakmadıklarım söyledi. 


Dünya


Geri Dön