05 / 05 / 2024

TOKİ Suluova 3. Etap için arsa teslimi yapıldı!

TOKİ Suluova 3. Etap için arsa teslimi yapıldı!

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede 3. Etap TOKİ yapılması için ilk resmi girişimde bulunduklarını ve TOKİ İdaresi Başkanlığına arsa teslimini yaptıklarını söyledi.



Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede 3. Etap  TOKİ  yapılması için ilk resmi girişimde bulunduklarını ve TOKİ İdaresi Başkanlığına arsa teslimini yaptıklarını söyledi.


Belediye Başkanlığı odasında gerçekleşen arsa tesliminde açıklamalarda bulunan Başkan Fatih Üçok, daha önce Pan-Et A.Ş.‘ye ait 71 bin 973 metre karelik arsayı 8 milyon 500 bin Tl bedelle satın aldıklarını ve toplu konut yapılmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanlığına arsa devrini yaptıklarını belirtti.


Satın aldıkları arsanın tapusunu Pan-Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ayaz’dan teslim aldıktan sonra TOKİ Emlak Şube Müdürü hemşerimiz Mustafa Kodaman’a konut yapılmak üzere arsa tapusunu teslim eden Fatih Üçok, “daha önce Pan-Et’e ait olan satın aldığımız konut yapılacak arsanın satışını gerçekleştirdik ve tapusunu telsim ettik ve TOKİ’den ilçemizin altından geçen çevre yolu kenarındaki tapusunu verdiğimiz arsada yeşil ve sosyal alanları, cami ve okulu olan güzel bir nitelikli toplu konut yapılmasını talep ettik. Bu arsa üzerinde 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yaklaşık 700 adet toplu konut yapılacak. Bu arsada TOKİ idaresi tarafından ilçemize özgü bir tip projeyle nitelikli konut bekleyen vatandaşlarımızın talebine sunulmuş olacak. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.


3. Etap TOKİ yapılması için ilk resmi çalışmayı bugün başlattıklarını ve Toplu Konut İdaresi tarafından satışla ilgili yetkili kılınan hemşerimiz Mustafa Kodaman’a arsanın satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Üçok; “atıl olan bu arazinin Toplu Konut yapılmak üzere TOKİ’ye devredilmesinde ve bizim kadar bu arsaya nitelikli konut yapılmasında gayretli olan ve emeği geçen başta arsanın sahibi Pan-Et A.Ş. Yönetimine, AK Parti Genel Sekreterimiz Haluk İpek beye, Akif Gülle Beye, Amasya Milletvekillerimiz Naci Bostancı ve Sait Yüce Beye ve TOKİ nezdinde de hemşerimiz Mustafa Kodaman’a teşekkür ederim” diye konuştu. 


Arsa tapusunu teslim alan Kodaman ise TOKİ İdaresinin konut yaparken artık bölgelerin mimarisini ve kültürünü yansıtan projeler uygulamaya başladığını belirterek; “Suluova’da da ilçenin mimarisini yansıtan özel bir tip proje çalışması yapılacak. Burada yapılacak olan proje tip proje olacak. Daha önce Suluova da yapılan 1 ve 2. Etap Tokilerden çok farklı ve donanımlı özel ve güzel bir proje olacak. İnşallah 1 ve 2. Etap Tokilerde yaşanan bazı aksaklık ve sorunların 3. Etap Toki konutlarında yaşanmayacak” dedi.


Arsanın belediyeye ve ilçeye hayırlı olmasını dileyen Pan-Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ayaz ile yönetim kurulu üyesi ve tasfiye memuru Erhan Günlükçü ise konuyla alakalı yaptıkları açıklamada, 31.12.2014 tarihi itibariyle tasfiye sürecine giren Pan-Et A.Ş.’nin sahibi bulunduğu Borsa Mahallesi İstiklal Caddesinde bulunan toplamda 80 dönüm arsasını 8 milyon 500 bin Tl bedelle toplu konut yapılmak üzere Suluova Belediyesine sattıklarını belirterek; “Pan-Et A.Ş.’nin ekonomik sıkıntılar yaşaması nedeniyle 31.12.2014 tarihinde tasfiye süreci başlamış, tasfiye süreciyle söz konusu gayrimenkuller üzerinde bulunan bina ve tesislerin yıkım işlemleri gerçekleştirilmiştir. Şirketimizin sahibi bulunduğu gayrimenkuller Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’la yapılan görüşmeler neticesinde toplu konut yapılmak üzere 8 milyon 500 bin Tl bedelle Suluova Belediye Başkanlığına devredilmiştir. Suluova’mıza hayırlı olsun” dediler.


Yapılan arsa devir tesliminin neticesinde başlayacak olan 3. Etap TOKİ konutlarının 3 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı, ayrıca 4. ve 5. Etap TOKİ konutları içinde çalışmalar yapılacağı öğrenildi.


Devir teslimde ayrıca, Pan-Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ayaz, Pan-Et A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve tasfiye memuru Erhan Günlükçü ve Belediye Başkan Yardımcısı izzet Balcı'da yer aldı. 


Yeşilırmak


Geri Dön