09 / 05 / 2024

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023?

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023?

TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşlar, taksit ödemelerine dair detayları araştırmaya başladı. Peki TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar!



2023 TOKİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ çekilişlerinde hak sahibi olarak çıkan vatandaşlar belli olmaya başladı. Yapılan çekilişlerde adı çıkan ve ev sahibi olma heyecanı yaşayan kişiler ödemelerle ilgili takvimi ilgi ile bekliyor. Sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibari ile başlıyor. Konu ile ilgili TOKİ henüz net bir ödeme takvimi verilmedi.

TOKİ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANACAK 2023?

TOKİ kura çekimi bittikten hemen sonra kazananlar açıklanacak. Projeler belli olduktan ve akabinde temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödemeler gerçekleştirilecektir. Konutlar hak sahiplerine yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satışlar yapılacaktır. TOKİ sosyal konut projelerinin belirlenmesinden sonra da binaların temelinin atılmasıyla ardından sözleşme imzalanarak ödemenin gerçekleşmesi gerekir.

TOKİ TAKSİT VE ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Projeye yeterli talebin oluşmaması ya da mücbir nedenler ile projenin gerçekleştirilememesi durumunda başvuru sahiplerine bilgi verilecektir.

Hak sahiplerine konutlar şu şekilde verilecektir;

  • Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satış yapılacaktır.
  • Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı göz önüne alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdare tarafından belirlenecektir.

Geri Dön