16 / 05 / 2024

TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak 2023? TOKİ taksidi ne zaman başlar? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor 2023?

TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak 2023? TOKİ taksidi ne zaman başlar? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor 2023?

TOKİ kuraları hala devam ediyor. Kuralar devam ederken, TOKİ taksitlerinin ne zaman başlayacağı merakla soruluyor. İşte bu konudaki detaylar!



TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN 2023?

TOKİ taksitleri sözleşme imzalama sürecini takip eden ay itibari ile başlayacak. Sözleşme, kuranın ardından imzalanacak. Kura çekiminin Kasım ayında gerçekleşmesi halinde, talihliler sözleşme imzalama süreci için bankalara davet edilecektir. Sonraki ay ise taksit ödemelerine başlanacak.

Konut belirleme kurası ile birlikte konutu belli olan alıcılar İdarenin tespit ettiği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama işlemlerini yapacaktır.

Sözleşme imzalama aşamasında;

  • Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
  •  Hane halkı gelirinin en fazla net 16.000 TL, İstanbul için 18.000 TL, olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,
  • Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış olan sağlık heyet raporunu, en az yüzde 40 engelli olduğunu belirten belgeyi almak gerekmektedir,
  • Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi ya da emekli olduğunu gösteren belgenin alınması,
  • Gerekli görüldüğü zaman istenebilecek ek belgeler ile beraber ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru kriterlerine sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

TOKİ TAKSİT VE ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Projeye yeterli talebin oluşmaması ya da mücbir nedenlerden dolayı projenin gerçekleştirilememesi durumunda başvuru sahiplerine gerekli bilgi verilecektir.

Hak sahiplerine verilecek konutlar;

  • Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satışı yapılacaktır.
  • Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı göz önüne alınarak İdare tarafından tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.
  • Taksit ödemeleri de sözleşme tarihini takip eden ay itibarı ile başlayacaktır.

Geri Dön