06 / 05 / 2024

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdarenin projelerinden konut satılmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



İdare tarafından yapılan açıklamada, asılsız haberin yayınlanmasının amacının TOKİ'yi karalamak ve kamuoyunda olumlu algıyı zedelemek olduğu vurgulandı. 

TOKİ'nin Türk vatandaşı olanlara ve diğer şartları taşıyanlara konut satışı gerçekleştirdiği, bu şartları taşımayanların başvurularının iptal edildiği belirtildi. 

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere idaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Hatay merkez 1100 konut projesi için hak sahibi belirleme kura çekiminin 2 Ocak 2023'te yapılması planlanmaktadır" ifadeleri kullanılan açıklamada, basına yansıyan haberin, sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve idareden bilgi alınmadan yapıldığı ifade edildi. 

Konu ile ilgili açıklama "TOKİ'nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyuşmayan bilgilere dayalı, art niyetli girişimdir. Kamuoyunun, bu tür asılsız haberler itibar etmemeleri, önemle duyurulur" ifadelerine yer verilerek sonlandırıldı. 

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Söz konusu haber, "TOKİ'den Suriyelilere ev. Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı" şeklinde basında yer almıştı. Haberde TOKİ tarafından Hatay'da inşa edilecek 1.100 konutun başvuru sonuçlarının belli olduğu ifade edildi. Lİstede 161 Suriyelinin yer aldığı belirtildi. 

Aynı zamanda TOKİ, sosyal konut ve arsa projelerini tam gaz sürdürüyor. İlk Evim projesi kapsamında il il kura çekilişleri gerçekleştiriliyor. TOKİ arsa başvuruları da 15 Kasım'da sona ermişti. TOKİ 2022 arsa kura çekimi tarihleri merak ediliyor ancak şu an konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Heyecanlı bekleyiş! TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ arsa kura çekimi hangi gün yapılacak?

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Evi, iş yeri ve arsası olanlara tapu şoku! Hemen bunları yapın! Başınız yanmasın...


Geri Dön