04 / 05 / 2024

TOKİ ve AFAD 12 bin 500 konteyner ev siparişi verdi!

TOKİ ve AFAD 12 bin 500 konteyner ev siparişi verdi!

TOKİ ve Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı 12 bin 500 konteyner ev siparişi verdi. Bu rakamlarla Van ve Ercişte toplam 14 bin 500 konteynerlik kentler tesis edilecek



Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Vanda dün meydana gelen depremin ardından depolarındaki 16 bin çadırın yüklenerek, Vana gönderilmesi emrini verdiklerini bildirdi.

Açıklama yapan Akar, Türk Kızılayının ilk depremin hemen ardından çadır, battaniye ve diğer lojistik malzeme yardımında bulunduğunu ve bunların devam ettiğini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanında yardımcı rol alan Türk Kızılayı 23 Ekimdeki depremden sonra 56 bin çadırlık bir operasyona imza attı" diyen Akar, şöyle konuştu:

"Bu, Türkiyede ve dünyada en büyük çadır kurma operasyonudur. Bu çadırlardan 22 bin 700 adedi, yurt dışından geldi. Dün meydana gelen depremde Vanda binalar yıkılınca halkımızın çadır ihtiyacı olacağını ve geceyi evlerinde geçiremeyeceğini düşünerek, depolarımızdaki 16 bin çadırın yüklenerek Vana gönderilmesi emrini verdik. Bu yükleme emrine ilişkin bilgi üzerine bazı Vanlı vatandaşlarımız sanki 16 bin çadırın hepsi Vana gelmiş şeklinde anlamış olabilir. Bu sabah itibarıyla bu çadırlardan bin 363ü Vana ulaştı. Depolarımızdaki bu çadırlar, hava ve kara yoluyla 4 gün içinde Vana getirilerek, çadırkentler kurulacak veya bireysel olarak vatandaşa dağıtılacak."

Deprem meydana gelmeden önce, çadırlarda kalan vatandaşların konteyner evlere girişini yapmak için 2 bin konteynerin ihalesini yaptıklarını dile getiren Akar, şunları kaydetti: "Bu ihalede en geç 1.5 ay içinde teslim şartını koyduk. Hatta 15 günden itibaren imar edilen konteynerlerin bölgeye taşınması ve kurulmasıyla ilgili şartımız oldu. İki odalı, tuvalet ve banyolu, mutfaklı ve ısıtıcılı olan bu konteynerlerimizin 10 günden sonra bölgeye getirilerek monte edilmesine başlanacak.  TOKİ  ve Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı da 12 bin 500 konteyner ev siparişi verdi. Van ve Ercişte böylece toplam 14 bin 500 konteyner kentler tesis edilecek. Bu son depremlerden önceki pozisyonumuzdu. Son depremden sonra çıkacak ihtiyaçları da karşılamaya devam edeceğiz."
AA


Geri Dön