29 / 04 / 2024

TOKİ ve işkadınları İstanbul'a 225 yeni okul yapacak!

TOKİ ve işkadınları İstanbul'a 225 yeni okul yapacak!

İstanbul'da cumhuriyet tarihinin 'tek seferde en büyük okul' yaptınlmasıyla ilgili proje için ilk adım atıldı. TOKİ tarafından 3 okula karşılık 125 okul, işkadınları da 100 okul yaptıracak. 225 okulda 500 bin öğrenci okuyacak



İSTANBUL'a 225 yeni okul yapımı için start verildi.  TOKİ  şehrin en gözde semtlerinden Etiler'de Levent Kız Meslek Lisesi, Etiler Lisesi ve Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi karşılığında Esenler, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Küçükçekmece başta olmak üzere tam 125 yeni okul yaptıracak. Ayrıca 100 okul da iş hayatının önde gelen kadınlarınca adları verilmek üzere bağış olarak gerçekleştirilecek. Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük okul yapımı, toplam 1 milyar TL'ye mal olacak ve 500 bin öğrenci okuyacak.

HEYECANLANDIRAN PROJE

İstanbul'da sınıf mevcutlarını şehrin tamamında 30'un altına çekecek olan projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'İstanbul'da özellikle göç alan, sınıfların kalabalık olduğu bölgelerde Başbakanımızın yönlendirmesiyle yatırım yapacak. TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) Başkanı Nilüfer Bulutla bu konu üzerinde çalıştık.

İstanbul'daki okul ihtiyacını bölge bölge gösteren bir liste verdik. Üye sayısına göre 100 okul yaptırmayı taahhüt ettiler. Bu kampanya ile İstanbul'daki okullarımıza kadınlarımızın adını vereceğiz. İşadamlarımızı da eşleri ve anneleri adına okul yaptırmaya çağırıyoruz' dedi.
Habertürk/Sultan UçAR


Geri Dön