02 / 05 / 2024

TOKİ Yatağan Emekli Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Yatağan Emekli Konutları'nın kurası çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, "Emekli Grubu Konut Projesi" kapsamında Yatağan'a yapılacak 79 konut için TOKİ görevlileri Noter ve Belediye başkam huzurunda kura çekildi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Yatağan'da emekliler için yaptırılacak olan 79 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. 'Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Madenler Mahallesi'nde yaptırılacak 2+1 nitelikli 79 konutun kuraları, Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu'nda çekildi. 


79 konut için 80 başvuru olması nedeniyle kura çekiminin yapıldığım belirten ve ilk kuraları çeken Yatağan Belediye Başkam Hasan Haşmet Işık; "TOKİ konutlarının yapılacağı yer, emeklilerimiz için harika bir yer. Bu konutların yapımı tahminen 18 ay sürecek. Buranın altyapısı, kanalizasyonu ve yolu, Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılacak. O konuda görüşmelerimizi yaptık. Burada sosyal tesislerle ilgili bir eksiklik var. Bunu da sizlerle birlikte tamamlayacağız. TOKİ, çok büyük işler yapan bir kuruluşumuz. Binaların sağlam ve düzgün bir şekilde yapılacağına inanıyorum. Diğer hizmetler de belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz tarafından yapılacak.  TOKİ  konutlarının, yeni sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar, başvuru bedellerini, 28 Ocak 2016 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası Yatağan Şubesi'nden geri alabileceği ve projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra TOKİ tarafından belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekileceği bildirildi. 


Muğla Haber Gazetesi


Geri Dön