28 / 04 / 2024

TOKİ'den 599.4 milyon TL'lik dev proje! Kayseri Kocasinan'a 618 adet yeni konut geliyor!

TOKİ'den 599.4 milyon TL'lik dev proje! Kayseri Kocasinan'a 618 adet yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni sosyal konut projesi kapsamında Kayseri ilinde 618 adet konut inşa edecek. TOKİ projenin maliyetini 599 milyon 4 bin 898 TL olarak açıkladı. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kayseri ilindeki konut projesi için  “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Bugün dünya genelinde hızını her geçen gün artırarak devam eden göçler ve buna bağlı olarak gerçekleşen plansız şehirleşme, kentlerin yaşadığı pek çok problemin temelini oluşturuyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafınca, sağlıklı ve yaşanabilir kentsel alanlarda nitelikli ve yeterli sosyal konutlar üreterek vatandaşları ev sahibi yapmayı planlıyor.

TOKİ KAYSERİ KOCASİNAN KONUT PROJESİ DETAYLARI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafınca, her sene 100 bin konut projesi kapsamında Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Oruçreis Mahallesi 6700/3, 6700/4, 6700/32 Ada/Parsel sınırları içerisinde 618 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi projesinin yapılması planlanıyor.

Projenin başka bir amacı, Kayseri'nin belli bölgelerinde düzensiz bir biçimde yoğunlaşan plansız konut yapılaşmasının da önüne geçerek, bölgesel modern yerleşim birimleri oluşturmak, plan hedeflerine uygun planlı bir yerleşim birimini hayata geçirmek.

Proje alanı konumlandığı yer itibariyle, ana yollar yakınında olup, ulaşıma uygun bir noktada yer alıyor. Bu nedenle proje sahasının seçimi konut yerleşimi açısından oldukça doğru bir alanda bulunuyor. 
Ayrıca proje alanının, imar durumu ve konut projesinin yapılacağı arazinin yer aldığı yerin çevresel etkilerden az etkilenecek bir konumda olması yer seçiminde etkili oldu. 

TOKİ den 599.4 milyon TL lik dev proje! Kayseri Kocasinan a 618 adet yeni konut geliyor!

KOCASİNAN TOKİ'DE HANGİ KONUT TİPLERİ VAR?

TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında 26 adet blok 2+1’den 3+1’e değişen 618 adet konut, 6 adet kapıcı dairesi yer alacak.

Projenin toplam inşaat alanı 94.331,48 metrekare olarak açıklandı. İnşa edilecek konutlar (B+Z+5) kat olacak şekilde planlanırken, bina yüksekliği 21,50 metreden az olacak.

TOKİ den 599.4 milyon TL lik dev proje! Kayseri Kocasinan a 618 adet yeni konut geliyor!

TOKİ KAYSERİ KOCASİNAN KONUT PROJESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

ÇED alanı 99.453,65 metrekare olarak belirlenen projenin alanı içerisinde yapı alanı, araç yolu, sert peyzaj ve yeşil alan olacak şekilde arazi kullanımı olacak. Projede katlar ile birlikte inşaat alanı 94.331,48 metrekare olacak. Proje kapsamında 508 araçlık otopark yer alacak.

599 milyon 4 bin 898 TL'ye mal olacak projenin inşaat çalışmaları 48 ay, hafriyat çalışmaları 12 ayda tamamlanacak.

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

Alper Gökgöz kimdir? Alper Gökgöz ne iş yapar? Alper Gökgöz'ün eğitim ve kariyeri nedir?


Geri Dön