01 / 05 / 2024

TOKİ'den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

TOKİ'den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 81 şehrin her birine en az bir millet bahçesinin TOKİ tarafından yapılması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde çalışmalar sürüyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 81 şehrin her birine en az bir millet bahçesinin  TOKİ  tarafından yapılması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde çalışmalar sürüyor. Anadolu Ajansı'ndan Yasemin Kalyoncuoğlu'nun haberine göre; TOKİ'den alınan bilgilerde, Eylül ayında bugüne kadar Çankırı ve Konya millet bahçelerinin ihaleleri yapıldı. 

İhalesi 10 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Çankırı Orta Millet Bahçesi'nde, millet kıraathanesi, kütüphane çok amaçlı spor sahaları, etkinlik alanları gibi sosyal donatı alanlarına yer verilecek. 

TOKİ den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

İhale alanı 31 bin 480 metrekare olan millet bahçesi kapsamında, 1231 ağaç ve 19 bin 328 metrekare yeşil alan yer alacak. 

Vatandaşlar için yeşille iç içe huzurlu vakit geçirme imkanı sunulacak olan Konya Çumra Millet Bahçesi'nin ihalesi de 13 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Toplam 58 bin 540 metrekare büyüklüğe sahip alanda hayata geçirilecek projede, çocuk oyun, fitness ve piknik alanları, biyolojik gölet gibi sosyal donatılara yer verilecek. Çumra Millet Bahçesi'nde 331 ağaç, 4 bin 594 çalı ve 7 bin 584 metrekarelik yeşil alan bulunacak.

TOKİ den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

Ardahan'dan Çanakkale'ye millet bahçeleri

Ardahan, Yozgat Merkez, İstanbul Sancaktepe, Çanakkale Lapseki, Kırıkkale Keskin, Bartın Merkez ve Hatay İskenderun millet bahçelerinin ihalelerinin ne zaman yapılacağı da açıklandı. 

İhalesi bugün gerçekleştirilecek olan Ardahan Millet Bahçesi ile yeşillikler arasında, yürüyüş ve bisiklet parkurları, piknik ve dinlenme alanlarıyla doğayla iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı oluşturularak vatandaşların hizmetine açılacak.  

Millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, etkinlik ve çocuk oyun alanlarına yer verilecek olan Yozgat Merkez Millet Bahçesi'nin ihalesi de yarın gerçekleştirilecek. Vatandaşların gereksinim duyabileceği sosyal donatılara yer verilecek olan Yozgat millet bahçesinde, tema bahçeleri ve çiçekli bitkiler bulunacak.

TOKİ den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

İstanbul Sancaktepe'deki yeni yeşil alan olacak olan Aydos Millet Bahçesi’nin ihalesi de 20 Eylül tarihinde yapılacak. Millet kıraathanesine de yer verilecek olan projede, yöresel ürünler satış yeri, açık alan spor tesisleri, ocuk oyun ve dinlenme alanları hayata geçirilecek. 

27 bin 302 metrekare büyüklüğe sahip alanda hayata geçirilecek olan Kırıkkale Keskin Millet Bahçesi'nin ihalesi ise 21 Eylül'de yapılacak. Kırıkkale Keskin Millet Bahçesi'nde çocuk oyun parkları,  koruluk ve piknik alanları, gezinti yolları gibi sosyal alanlar yer alacak. Bunların yanı sıra 1436 ağaç, 1116 çalı ve 18 bin 510 metrekare yeşil alanın bulunacağı proje bu şekilde vatandaşın hizmetine açılacak.

TOKİ den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

Çanakkale ve Hatay'a da yeni millet bahçesi müjdesi

Çanakkale'de de millet bahçesi yapılması amacıyla ilk adım atılıyor. İhalesi 23 Eylül'de yapılacak olan Lapseki Millet Bahçesi'nde, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, tema bahçeleri yer alacak. Proje kapsamında çiçekli bitkilerle daha sık yeşille bir araya getirme imkanı sunulan vatandaşlara huzurlu bir alan yaratılacak. 

Bartın Merkez Millet Bahçesi'nin ihalesi ise 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin alanı 92 bin metrekare olarak belirlendi. 3 bin 230 ağaca yer verilecek olan projede, yürüyüş ve bisiklet yolları, tema bahçeleri, biyolojik göletler, kamp alanları vatandaşların hizmetine açılacak. 

TOKİ den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!

İhalesi 27 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek, toplam 39 bin 534 metrekare büyüklüğünde olacak olan Hatay İskenderun Millet Bahçesi projesinde, millet kıraathanesinde, çocuk oyun ve bitki gösteri alanları, gezinti yolları, bisiklet parkuru gibi sosyal donatı alanlarına yer verilecek. Projede ayrıca 687 ağaç ve 24 bin 764 metrekarelik yeşil alan bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 79 ilde 369 millet bahçesi yapıyoruz!


Geri Dön