29 / 04 / 2024

TOKİ'den Arnavutköy Projesi açıklaması!

TOKİ'den Arnavutköy Projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Arnavutköy Sosyal Konut Projesi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Arnavutköy Sosyal Konut Projesi ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kurum yaptığı açıklamada projenin  ihalesinin, kanunda öngörüldüğü üzere tüm şartlar yerine getirilerek, 6-7 Ekim 2021 tarihinde yapılacağını belirtti.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın vatandaşları düşük taksit, az peşinat ve uzun vadelerle kira öder gibi konut sahibi yaptığı belirtilerek, bu kapsamda, son 20 senede toplamda 1 milyon 51 bin 265 konut hayata geçirildiğini, ev hanımından esnafa, işçiden memura, toplumun tüm kesimlerini içine alan bir anlayışla 5 milyondan fazla dar gelirli vatandaşın konut sahibi olduğu bildirildi.

TOKİ den Arnavutköy Projesi açıklaması!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın son 2 senede dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için "50 bin" ve "100 bin" sosyal konut kampanyaları gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, yapılan bu kampanyalarda mega kent İstanbul özelinde satışa çıkarılan toplam 16 bin 300 sosyal konuta, 673 bin 693 başvurunun yapıldığı bildirildi.

Yapılan bazı haberlerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya konu olan ve 100 bin sosyal konut kampanyası dahilinde  kuraları 2019 yılında çekilen İstanbul Arnavutköy projesinde 3 bin 750 konuta 135 bin 569 başvuru geldiği bildirilen açıklamada, bu konutlara konutu olmayan, dar gelirli ve mega kent İstanbul'da ikamet eden vatandaşların başvurabildiğine değinildi.

Hayata geçirilen bu projelerin hedefinin öne sürüldüğü gibi para kazanmak değil, konutları olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak olduğu bildirilen resmi açıklamada "Yine haber ve açıklamada Arnavutköy projesi alanı için tarla ifadesi kullanılarak sanki  TOKİ  tarımsal nitelikli araziye konut yapacak algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Proje alanı kesinlikle tarımsal nitelikli arazi değildir. Yine iddia edildiği gibi proje alanı içerisinde 4342 sayılı Mera Kanunu'na tabi bir mera taşınmazı bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı. 

TOKİ den Arnavutköy Projesi açıklaması!

Ortada herhangi bir taşınmaz ya da arsa satışının söz konusu olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan işlem sosyal devlet anlayışıyla, kendisi ve aile bireyleri üzerinde herhangi bir şekilde evi olmayan vatandaşlarımıza yönelik sosyal konut projesinin ihalesidir. Bazı gazeteler 'Arnavutköy Sosyal Konut Projesi'nde sessiz sedasız ihaleye çıkıldığını' iddia ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı, 'TOKİ'nin şov yaptığı, ihale yapılmadığı' açıklamasını yapmıştır. İhale, kanunda öngörüldüğü üzere tüm şartlar yerine getirilerek 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Yani TOKİ 'şov' değil tüm gayretiyle evi olmayan İstanbullu vatandaşlarımıza konut yaparak onlara sıcak bir yuva olmaktadır.

Böyle derdi olmayan, sorumluluk makamında oturup çözüme katkı vermesi gerekenler ne yazık ki açıklamalarıyla şov yapmakta, vatandaşlarımızın konut sahibi olmalarını engellemeye çalışmaktadır. Pandemi süreci dahil tüm tedbirleri alarak şantiyelerde faaliyetlerini ara vermeden yürüten ve tüm bu engelleme hamlelerine rağmen evi olmayan İstanbullu vatandaşlarımıza sıcak yuva olan TOKİ ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın açıklamalarını yüce milletimizin takdirine sunarız."

TOKİ'den İstanbul Arnavutköy'e 1025 yeni konut!


Geri Dön