27 / 04 / 2024

TOKİ'den ayda 360 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'den ayda 360 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ, ülke genelinde birçok ilde dar gelirli vatandaşlar için ucuza konut satışı yapmaya devam ediyor. Kurumsal internet sitesinden yayınlanan ilana göre; satışta olan evler için aylık taksit tutarı 360 TL'den başlıyor. 



Toplu Konu İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) dar gelirli ve evi olmayan vatandaşlara müjde... Takvim'de yer alan habere göre;  TOKİ  açık satış ilanları ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun fırsatlar sunmaya devam ediyor. Satışa sunduğu alt gelir grubu projeleri ile dar gelirli aileler ve hiç evi olmayan asgari ücretli çalışanlar ile emeklilere özel fırsatlar sunan TOKİ açık satış ilanları ile de çekilişsiz kurasız konut satışı yapıyor. Satışa sunulan evler için aylık taksit tutarı 360 TL'den başlıyor. 

TOKİ ALT GELİR GRUBU DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN SATILAN UCUZ KONUT PROJELERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Türk vatandaşı olmak,
Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,
Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,
Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,
Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır.)

TOKİ den ayda 360 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

TOKİ, satışa çıkardığı evlerin duyurusunu kurumsal web sitesinden yapıyor. Belirtilen şartları karşılayan vatandaşlar Halkbank ya da Ziraat Bankası şubeleri üzerinden belirtilen tarih aralıklarında başvuru yaparak ev sahibi olma fırsatı yakalayabilir. 

Açık satış ilanlarından satışlar başvuru önceliğine göre yapılıyor. Bu nedenle kurasız bir şekilde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bankaya ilk başvuruda bulunması büyük öneme sahip. Örneğin satışa sunulan 10 konut olması durumunda banka şubesine başvuruda bulunan ilk 10 kişi bu evleri almaya hak kazanırken 11. kişi ne yazık ki bu imkanı kaybediyor.


 

TOKİ'den o ilde ucuz konut müjdesi!


Geri Dön