29 / 04 / 2024

TOKİ'den ayda 557 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'den ayda 557 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bazı illerde konut satışı yapmaya devam ediyor. Ayda 557 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan dairelerin en düşük fiyatı 114 bin TL.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor.  Takvim'de yer alan habere göre; her sene binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, bazı iller için yeni daireleri satışa çıkardığını duyurdu. 1.057 konutun satıldığı kampanyada çekiliş ve kura şartı bulunmuyor. Fiyatı 114 bin TL'den başlayan dairelerin aylık taksit tutarı da 557 TL'den başlıyor. 

Ödeme seçeneklerinin projeden projeye farklılık gösterirken 240 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Seçenekler arasında yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade, yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade imkanı bulunuyor. Taksit ödemeleri de daire teslimini takip eden ay ile başlıyor.

TOKİ den ayda 557 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?  

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşların TOKİ'nin resmi internet sitesini incelemesi gerekiyor. Yayımlanan ilanların başvuru koşullarına uygun vatandaşlar belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekiyor. Ödeme yapılan dekont ile  TOKİ  tarafından belirlenen tarih aralığında başvuru yapılması yeterli olacak.

TOKİ den ayda 557 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

TC vatandaşı olmak,

Başvuru yapılacak konut projesinin yer aldığı il ve ilçede en az bir yıl ikamet ediyor olmak,

Daha önce TOKİ'den ev almamak veya TOKİ kredisi kullanmamış olmak. 

Konut başvurusu yapacak kişinin kendisine, eşine veya çocuğuna ait herhangi bir bağımsız gayrimenkul kaydı olmaması,

Başvuru yapan kişinin en az 25 yaşında olması,

Bir ev içerisinde toplam aylık gelirinin en fazla 2 bin 600 TL olması, İstanbul için bu tutar 3 bin 100 TL olarak belirlendi.

TOKİ 2021 indirim kampanyası başladı!


Geri Dön