28 / 04 / 2024

TOKİ'den dar gelirliye Eylül fırsatları!

TOKİ'den dar gelirliye Eylül fırsatları!

TOKİ konut fırsatı ile dar gelirli vatandaşlar daire sahibi oluyor. Bu kapsamda ev almak isteyen ve sabit geliri olan vatandaşların ilk tercihleri TOKİ evlerinden yana oluyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından vatandaşlara yeni uygun fiyatlı daire satışları resmi internet sitesinden açıklanıyor. Takvim'de yer alan habere göre; TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için kurasız, uygun fiyattan 9 şehirde toplam 400 konutun satışa sunulduğunu duyurdu. Uygun fiyatlı 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon evler için başvuru yapacak olanlar fırsata ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Belli bir tutarda peşinat ödemesi ve aylık taksit ödemesi ile konut sahibi olma fırsatı yakalayan vatandaşlar için ayrıca kurasız çekiliş olmadan ev almakta mümkün. 

TOKİ'nin Ağustos ayı uygun fiyatlı daire satış duyurusu vatandaşların yüzünü güldürdü.  TOKİ  tarafından yapılan son açıklamada, 9 şehirde toplam 400 konut uygun fiyattan satışa çıkarıldı. 

Konut almak isteyenlere büyük imkanlar sağlayan TOKİ, açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan Satışlar sayfasında açıkladı. Listede bulunan bilgiye göre, 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade açık satış başvuruları başladı. TOKİ'den konut alacak olan vatandaşlar için sağlanması gereken bazı koşullar mevcut. Kurum bu koşulların tamamının sağlanması durumunda konut satışlarına izin veriyor. Bu koşullardan bir tanesi de ikamet. Peki ikamet şartı kuralı konut satışların yanında açık satışlarda da uygulanıyor mu?

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Açık satış yöntemi ile çekilişsiz kurasız satışa çıkarılan evlere başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubeleri aracılığıyla yapılıyor. Başvurular, her şehir için tarihler değişmekle birlikte 31 Aralık'a kadar yapılabilecek.

Alıcılar, açık satışın başladığı günde yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 144, 180 ve 240 ay vade ile ev sahibi olabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Açık satışa çıkarılan konutlardan 18 yaşını doldurmuş, Türk vatandaşı olan kişiler faydalanabiliyor. Başvuru yapılırken fotoğraflı nüfus cüzdanı, vatandaşlık  kimlik ve vergi sicil numaralarının verilmesi gerekiyor. 

TOKİ ŞEHİR ŞEHİR KONUT FİYATLARI

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde yer alan 86 konut için başlangıç satış fiyatı 260 bin lira olarak açıklandı. 30 Aralığa kadar başvurunun yapılacağı konutların taksit tutarı ise bin 87 TL'den başlıyor. 

Bingöl Merkez İnönü Mahallesi'nde 1 konutun başlangıç fiyatı 240 bin TL olarak belirlendi. Taksit tutarı ise bin 3 TL oluyor. 

Denizli ve ilçelerinde yer alan 201 konut 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla kurasız satışa çıkarıldı. Taksitler ise 420 TL'den başlamakta. 

Karabük Eflani Çelebiler Mahallesi'nde 16 ev 1240 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Konutların taksitleri 415 TL'den başlayacak.

Kars Sarıkamış Erenler Tepe Mahallesi'nde 5 konut 185 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Taksitler 825 TL'den başlıyor. 

Mersin Gülnar Akdeniz Mahallesi'nde yer alan 39 konut 419 TL'den başlayan taksit tutarı ile 125 bin 760 TL'ye satışa sunuldu. 

Samsun Vezirköprü Nalbantlı Mahallesi'nde 8 konut 256 bin liradan satışa çıkarıldı. Başlangıç taksit tutarı bin 280 TL oldu. 

Sivas Merkez Yenimahalle'de 17 konut 146 bin TL'den satışa sunuldu. 30 Eylül'e kadar başvuruların yapılabileceği konutların taksitleri 610 TL'den başlıyor.

Tokat Merkez Dedeli Mahallesi'nde ise 27 konut 165 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 31 Aralığa kadar başvuruların yapılabileceği konutların en düşük taksit tutarı 691 TL olarak belirlendi. 

TOKİ'DEN EV ALIMLARINDA İKAMET ŞARTI

TOKİ tarafından satışa çıkarılan alt gelir ve orta gelir grubu ev satışlarında vatandaşların satışa çıkarılan konutlarla aynı şehirde ikamet ediyor olmaları şartı bulunuyor. 

Kurum tarafından çeşitli zaman aralıklarında yayımlanan açık konut satışlarında ise durum değişmekte. BU açık konut satışlarında genel olarak ikamet şartı aranmıyor ancak bu satışlarda özel koşullar talep edilebiliyor. TOKİ Başkanlığı bu tür konut satışlarındaki  koşullarla ilgili ise bir açıklamada yaptı.

TOKİ Başkanlığı'nın ikamet şartına ilişkin açıklaması şu şekilde: 

"Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." ifadeleri yer alıyor.

"Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." ifadeleri yer alıyor.

TOKİ'den ayda 390 liraya ev fırsatı!


Geri Dön