04 / 05 / 2024

TOKİ'den 120 ay vadeli yüzde 10 peşinatla satılık arsalar!

TOKİ'den 120 ay vadeli yüzde 10 peşinatla satılık arsalar!

Envanterindeki arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan TOKİ, ilk kez yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle arsa satışına çıkıyor...



Envanterindeki arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan TOKİ, ilk kez yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle arsa satışına çıkıyor. 

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplu konut projelerini finanse etmek amacıyla envanterinde bulunan 257 arsayı satışa çıkarıyor. 

Açık artırmayla 15 Kasım'da satışa sunulacak arsalar, ödeme şekline göre üç kategoriye ayrılıyor. Daha önce yaptığı açık artırmalarda iki ödeme alternatifiyle satışa çıkan TOKİ, ödeme seçeneklerine üçüncüsünü ekledi. 

Envanterindeki arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan TOKİ, üçüncü ödeme alternatifine göre alıcılara yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle arsa satışı yapacak. 

     

Ankara, İzmir, Mersin'de de cazip ödeme alternatifi

Birinci ödeme alternatifine göre, Ankara, Amasya, Ağrı, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane ve Mersin'deki 29 arsa satışa çıkarılacak. Bu arsaların bedelinin yüzde 25'i peşin verilerek, kalanı 36 ayda ödenebilecek. 

İkinci ödeme alternatifine göre satışa sunulacak 152 arsa ise Ankara, Bursa ve Kütahya'da bulunuyor. Bu arsalar için uygulanacak ödeme seçeneği, arsa bedelinin yüzde 15'inin peşin, kalan miktarın 60 ayda ödenmesi prensibine dayanıyor. 

TOKİ tarafından yeni uygulamaya konulan yüzde 10 peşin 120 ay vadeli cazip ödeme alternatifi de Afyonkarahisar, Ankara, Aksaray, Balıkesir, Çorum, İzmir, Kars, Mersin, Şanlıurfa ve Tekirdağ'daki 76 arsa için uygulanacak. 

     

Çukurambar'da iki arsa satışta

     

Ankara'nın gözde semti Çukurambar'daki iki arsa da satışa sunulacak yerler arasında bulunuyor. 

Çukurambar'daki arsalardan biri, 3 bin 320 metrekare büyüklüğünde ve 9 milyon 960 bin lira muhammen bedele sahip bir ''kentsel servis alanı''. Diğeri ise 2 bin 463 metrekarelik, 6 milyon 157 bin 500 lira muhammen bedeli olan bir ''özel sosyokültürel tesis alanı.'' 

Satın alınan arsalar, ancak taşınmazın satış şartnamesinde tanımlanan türüne göre değerlendirilebilecek. Kentsel servis alanlarında, resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları, turistik tesisler, özel sağlık tesisleri, ticaret merkezleri, basın yayın tesisleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, özel yurt alanları ve özel spor tesisleri yer alabiliyor. 

Özel sosyokültürel tesis alanlarında ise ancak sosyokültürel içerikli yapılar bulunabiliyor. 

     

Açık artırma 15 Kasım'da

     

Satış için açık artırma, 15 Kasım saat 14.00'te, eş zamanlı olarak TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'teki binası, Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat AŞ'nin İstanbul Yenibosna'daki merkezi ve  Adana  Seyhan'daki Mavi Sürmeli Otel'de yapılacak. 

Açık artırma ''www.eskidji.com'' adresinden de takip edilerek, arsalar için teklif verilebilecek. 

Katılımcılar, teklif verecekleri her bir arsa için muhammen bedeline göre belirlenen oranı müzayede salonlarında açılacak veznelere yatırabilecekleri gibi Eskidji firmasının hesabına açık artırmadan önce katılım teminatı yatırmaları gerekiyor. 

Taşınmaz bedellerinin ödenmesi için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. Bedeli 15 bin liraya kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayıp, satış peşin gerçekleştirilecek.


Geri Dön