Toki

TOKİ'den Ekim müjdesi! Yüzde 25'i peşin, kalanı 48 ay vadeyle 390 arsa satılıyor! TOKİ arsa satışı ne zaman yapılacak?

TOKİ, 25 şehirde yer alan 360 arsayı yüzde 25'i peşin, kalanı 48 ay vade ödeme seçeneğiyle satışa sundu. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından 25 şehirdeki 390 adet arsa satışa sunuluyor. Açık artırma ile satışı yapılacak farklı bölgelerdeki arsalar için açık artırma ihaleleri 2 ve 3 Ekim 2024 tarihlerinde saat 10:30'da yapılacak. 

TOKİ arsa satışı yapılacak şehirleri tek tek duyurdu. Bu kapsamda en pahalı ve en ucuz arsaların da nerelerde olduğu belli oldu. 

EN UCUZ ARSA 91 BİN TL İLE KAYSERİ'DE

TOKİ'nin 25 ildeki arsa satışı kapsamında, en ucuz arsa Kayseri Kocasinan Şeker'de yer alıyor. 20,83 metrekare büyüklüğe sahip konut alanı imarlı arsanın fiyatı 91 bin 652 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Fiyatı en yüksek arsa ise Tekirdağ Çorlu Kemalettin'de yer alıyor. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 4 milyar 667 bin milyon 780 bin 594 Türk Lirası şeklnde açıklandı. 

HANGİ İLLERDE ARSA SATIŞI YAPILACAK? 

TOKİ'nin arsa satışı yapacağı 25 şehir şu şekilde sıralandı:

Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Amasya, Ankara, Batman, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Van. 

Adana, Antalya, Aydın, Didim, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ'daki arsaların ihalesi 2 Ekim'de saat 10:30'da;

Amasya, Ankara, Batman, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Van'daki  arsaların ihalesi de 3 Ekim Perşembe günü saat 10:30'da yapılacak. 

TOKİ tarafından arsa satışları hem İstanbul'da hem de Ankara'da gerçekleştirilecek. Ayrıca, ihalelere çevrim içi katılım da sağlanabilecek. İhaleler, TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu ile Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde yapılacak. 

YÜZDE 25'İ PEŞİN, KALANI 48 AY VADE 

TOKİ, 25 ilde arsa satışı kapsamında; yüzde 25'ini peşin, kalanını 48 ay vade ile ödeme imkanı sunuyor. Sadece, Tekirdağ Çorlu Kemalettin Mahallesindeki 38 parsel tek lot şeklinde satışa sunuldu ve bu arsa için yüzde 15'ini peşin kalanını 60 ay vadeli olacak şekilde 6 ayda 1 ödemeli seçenek oluşturuldu. 

Açık artırma toplantısına katılacak gerçek veya tüzel kişilerin, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde EMLAK YÖNETİM'in Halk Bankası A.Ş. Halkalı şubesinde bulunan (TR29 0001 2009 8780 0010 2608 02) IBAN no.lu hesabına katılım teminatı tutarını yatırması gerekli. 

Emekli çalışanların maaşlarında 'yanlış kod' krizi! Aman dikkat: Bunu yaparsanız maaşını kesilir! 

Tebernüş Kireçci: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesi kiraları etkileyecek: Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecek!