02 / 05 / 2024

TOKİ'den ev alırken ikamet şartı!

TOKİ'den ev alırken ikamet şartı!

TOKİ'nin satışa sunduğu alt gelir ve orta gelir grubu konut satışlarında vatandaşların satışa sunulan konutlarla aynı şehirde yaşamaları gerekiyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa sunulan alt gelir ve orta gelir grubu konut satışlarında vatandaşların satışa sunulan konutlarla aynı şehirde yaşamaları gerekiyor. Takvim'de yer alan habere göre; kurum tarafından çeşitli zaman aralıklarında yayımlanan açık konut satışlarında ise durum değişiyor. Açık konut satışlarında genel olarak ikamet şartı aranmıyor ancak bu satışlarda özel koşullar talep edilebiliyor.  TOKİ  Başkanlığı bu tür konut satışlarında uygulanan şartlar hakkında ise bir açıklama geldi.  

TOKİ Başkanlığı'nın ikamet şartıyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." 

TOKİ EV ALIMLARINDA BAŞVURU ŞARTLARI

-Kimlik fotokopisi

-Şehit yakınları için hak sahipliği belgesi,

-Engelli bireyler için sağlık durumunu ortaya koyan heyet raporu,

-Emekli vatandaşlar için de emekli kimlik belgesi gerekmektedir.

-Bu belgeler ile TOKİ'ye gitmeniz halinde sizin için kayıt formu oluşturulur ve kuraya katılmaya hak kazanırsınız.

TOKİ'den 140 bin liraya ev fırsatı!

20 soruda TOKİ'den ev almak!


Geri Dön