04 / 05 / 2024

TOKİ'den ev sahibi olabilmek için bir gece önceden sıraya girdiler!

TOKİ'den ev sahibi olabilmek için bir gece önceden sıraya girdiler!

Karabük'te, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilen 455 konut için vatandaşlar bir gece önceden sıraya girdi.



Karabük'te, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 455 konut için vatandaşlar, müracaatların kabul edileceği banka şubesi önünde sıraya girdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Belen Mahallesi'nde dar gelirli vatandaşlar için ihayata geçirilen1144 konutluk projede henüz sahiplendirilmeyen 455 daire, başvuru sırasına göre satışa çıkacak.

TOKİ'nin, bugün başlayıp yıl sonuna kadar süreceğini bildirdiği satış için gelen kişiler, banka önünde sıraya girdi. Yakınları ile nöbetleşerek bekleyen vatandaşlar, yarın sabah başvurularını gerçekleştirecek. 

Polis ekipleri, sıradakilere sosyal mesafe konusunda sık sık uyarı yaptı.

Konut başvurusu için bekleyenlerden Turgut Uyanık, gazetecilere konuyla ilgili iolarak yaptığı açıklamada, TOKİ'nin henüz sahiplendirilmeyen dairelerinin satışa sunulduğunu duyduktan sonra evlere baktığını ve beğendiğini belirtti.

Fiyatlarının ekonomik olduğunu dile getiren Uyanık, "Nasipse buradan bir ev alacağız. Herkes gibi biz de burada sabaha kadar bekleyeceğiz. Bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmezdim. Evdeki çocuklarla yer değiştireceğim, başka türlü burada bekleyemem." diye konuştu.

 

TOKİ'den 2021 için 100 bin sosyal konut müjdesi!


Geri Dön