28 / 04 / 2024

TOKİ'den hiç evi olmayanlara 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle konut müjdesi!

TOKİ'den hiç evi olmayanlara 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle konut müjdesi!

TOKİ yükselen konut fiyatlarına darbe vurarak 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle hiç evi olmayanlara hemen teslim konut projesi sunuyor. İşte haberin ayrıntıları...



Rekor üzerine rekor kıran konut fiyatları üzerine kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilere TOKİ'den müjde geldi.

Dar gelirli ailelerin ardından orta gelir grubu ailelerde ev sahibi olma hayallerini kaybederken devreye  TOKİ  bir kere daha devreye girdi. Bir yandan yeni sosyal konut projelerini duyururken bir yandan da elde kalan konutlar için ucuz fiyatlarla satış duyurularını sürdürüyor.

TOKİ'DEN SATILIK UCUZ KONUT PROJELERİ HANGİ İLLERDE?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yayımlanan Ekim ayı duyuruları ve satılacak yeni projeler açıklandı. Yeni projeler kapsamında ilk aşamada Ankara, Antalya, Erzurum, Kırşehir ve Rize'de satılık konut projeleri için tarihler belirtildi.

Satışa sunulan konutlara başvuru süreci hakkında detaylar verilirken kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere için de uygun koşullar ve fiyatlar belirtildi. Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan proje için en düşük peşinat tutarı 154 bin 907 TL en düşük aylık taksit tutarı ise 2 bin 581 TL olarak bildirildi.

Rize Merkez Hayrat Mahallesi 283 adet konut, 14 adet dükkan satış duyurusu projesi kapsamında ise hemen teslim olarak satışa sunulan konutlar için en düşük konut peşinatı 96 bin 964 TL ve en düşük aylık taksit tutarı olarak ise 4 bin 848 TL olarak bildirildi.

 TOKİ den hiç evi olmayanlara 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle konut müjdesi!

TOKİ ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan açıklamada satışa sunulan konutlarda 1+1 tipindeki 23 adet konut için aranılan başvuru şartı ise "Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırlarında tapuda kayıdı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

Öte yandan başvurulan projenin yer aldığı il sınırlarında bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır" ifadeleri kullanılarak tapu şartı ilan edildi. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler işlemlerini e-Devlet TOKİ internet sayfası üzerinden, Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapabilecekler.

TOKİ Ordu projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 112 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Marmaris projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu mahalleye 79 yeni konut geliyor!

 


Geri Dön