Toki

TOKİ'den iki proje için teslim müjdesi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya ve Diyarbakır projesi için teslim müjdesi geldi. İşte detaylar...

 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya ve Diyarbakır projesi için teslim müjdesi geldi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan, 21 farklı noktada 10 gün devam eden yangın sebebiyle 4 ilçede toplam 44 mahallenin büyük zarar gördüğü anımsatıldı.

Paylaşılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgenin yeniden ayağa kalkması ve yaraların sarılması amacıyla Bakanlığın, tüm imkanlarını ve ilgili kurumlarını seferber ettiği, 257 kişilik ekip ve mobil laboratuvarlarla hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı hatırlatıldı. 

Bakanlığın ilk etapta 50 bin Türk Lirası'na kadar eşya ve kira yardımı yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı "Bir taraftan yurttaşların güvenli yerlere taşınması sağlanırken bir taraftan da yeni konutlar yöresel mimariye uygun bir biçimde planlandı. İhale sürecinin kısa sürede tamamlanmasından sonra söz konusu bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde yöresel mimariye uygun köy evlerinin inşasına başlandı. İller Bankası, altyapı ve üstyapı çalışmalarını gerçekleştirdi. İçme suyu hatları çekildi ve elektrik direkleri yenilendi. Bir sene içerisinde toplamda 550 evin anahtarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından afetzedelere teslim edildi."

KALAN KONUTLAR DA EN KISA SÜREDE TESLİM EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da 3 sene önce meydana gelen yangından sonra  yürütülen çalışmalara ilişkin son durum hakkında bilgi verdi.

Bakan Murat Kurum, Akseki ilçesinde 71, Alanya ilçesinde 114, Gündoğmuş ilçesinde 50 ve Manavgat ilçesinde 669 olmak üzere toplam 904 hak sahibinin belirlendiğini anımsatarak, afet sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından toplam 911 konut, 5 köy konağı, 3 cami, 1 şadırvan ve 2 lojmanın yapımına başlandığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 788 konut, 4 köy konağı, 1 şadırvan ve 1 camiyi tamamladıklarını, Kalemler Mahallesi'nde hasar gören bir engelli okulunun da tadilatının yapıldığını dile getiren Bakan Murat Kurum, "Kalan konutları da en kısa sürede yurttaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi.

DİYARBAKIR PROJESİ İÇİN DE TESLİM MÜJDESİ GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan Diyarbakır Çermik projesi için teslim müjdesi geldi.  TOKİ tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır Çermik 158 konut Projesi kapsamında inşa ettirilmekte olan konutların 22 Temmuz-09 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çermik Konutları şantiyesinde sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

 

Kocaeli ve Sakarya'da 15 adet arsa, arazi ve iş yeri satılıyor! Milli Emlak'tan 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

TOKİ'den iki proje için teslim müjdesi! 

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor