18 / 05 / 2024

TOKİ'den Kastamonu'ya 1.300 konut!

TOKİ'den Kastamonu'ya 1.300 konut!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'da TOKİ kanalıyla hayata geçirilen 2 bin konutun yapımının tamamlandığını, bin 300 konutun inşasının devam ettiğini belirtti.



 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak Ak Partililere hitap etti.

- Kastamonu'ya 15 yılda 15 milyar lira yatırım

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Millete hizmet aşkıyla gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Kastamonu, bunun kıymetini çok iyi bilir. Geçtiğimiz 15 yılda Kastamonu'ya 15 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık." dedi.

Kastamonu'ya yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kastamonu'yu yılların özlemi olan üniversitesine biz kavuşturduk. Sadece bununla kalmadık, 23 bini aşan öğrenci sayısıyla yurtlarıyla spor salonlarıyla tüm imkanlarıyla üniversitemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirdik. Şehrimize 400 yataklı bir devlet hastanesi, ayrıca ilçelerimize 4 hastane kazandırdık. Ulaşımda bölünmüş yol uzunluğunu, bu bile çok enteresan, geldiğimizde 47 kilometreydi. Şimdi bunu 328 kilometreye çıkardık. Ilgaz Dağı'nın aşılması çilesini sona erdirmek için Kastamonu'ya ulaşımda bir devrim olan 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni ve bağlantı yollarını biz kazandırdık." 

"Dağları deldik, Ferhat olduk, Şirin'e kavuştuk." diyen Erdoğan, inşa edilen çok sayıda köprüyle Kastamonu sınırlarındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlattıklarını anlattı.

İnebolu yolunun yapımının yarılandığını, projenin 2020 yılına kadar tamamen tamamlanacağını da belirten Erdoğan, Çankırı yolunun da aynı tarihte tamamlanacağını söyledi.

"Kastamonu'da adı var, kendi yok bir havalimanı mevcuttu. Ben o haliyle helikopterle indim de onun için söylüyorum." ifadesini kullanan Erdoğan, pisti terminali ve yollarıyla modern bir havalimanını Kastamonu'ya kazandırdıklarını belirtti. Erdoğan, geçen yıl Kastamonu Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısının 108 bini bulduğuna dikkat çekti.

Bu sırada salondaki vatandaşların, "Tosya yol istiyor" sloganına Erdoğan, "Tosya'ya yol yapmayacağız da nereye yapacağız?" diye karşılık verdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile şehrin daha da güzel olmaya başladığını da söyleyen Erdoğan, Kastamonu'ya Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kanalıyla 2 bin konutun yapımının tamamlandığını, bin 300 konutun inşasının devam ettiğini belirtti.

 


Geri Dön