29 / 04 / 2024

TOKİ'den şiddet mağduru kadınlar için stüdyo daireler

TOKİ'den şiddet mağduru kadınlar için stüdyo daireler

Şiddet mağduru kadınların çocukları ile kalabilecekleri stüdyo tipi konut yapılacak



Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, konuk evlerinin dışında,  TOKİ  ile işbirliği yaparak şiddet mağduru kadınların çocukları ile kalabilecekleri stüdyo tipi konut yapacaklarını söyledi.
Aile Çalıştayı'na katılmak üzere Nevşehir'de bulunan Bakan Kavaf, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kavaf yaşadığı şiddet nedeniyle kadın konuk evlerinde barınmak zorunda kalan kadınlara yönelik AB ile ortaklaşa yürüttükleri bir proje ile kadınların çocukları ile birlikte kalabilecekleri stüdyo konutlar yapacaklarını anlattı. Bakan Kavaf, "Türkiye genelinde 52 kadın konuk evi var. Gidecek hiçbir yeri olmayan kadınlarımızın sokakta kalmama adına aynı zamanda onlara rehabilitasyon destek hizmeti verebileceğimiz şekilde konuk evlerimizi açıyoruz. İhtiyaç olan yerlere de tekrar açmaya devam edeceğiz. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, AB ile yaptığı proje kapsamında konukevlerimizden sonra kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak amacıyla çocuğu ile kalabileceği stüdyo daireleri TOKİ ile anlaşmak suretiyle inşa edeceğiz. Sığınma ve konuk evleri bir ara istasyondur aslında. Kadının sonraki hayatını düzenli hayata geçinceye kadar rehabilite edildiği, çocuğu ile birlikte güvenli bir ortamda barınmasını sağlayan bir ara istasyondur" diye konuştu.
Televizyon dizi ve filmlerinin toplumu olumlu davranışa yönlendirmek ve olumlu davranışı pekiştirmek gibi sosyal  sorumluluğunun olduğunu vurgulayan Kavaf, ancak birçok film ve dizide ters mesajlar verildiğini söyledi.
Radikal

Geri Dön