26 / 07 / 2024

TOKİ’den uyarı! Aman dolandırılabilirsiniz! İşte detaylar!

TOKİ’den uyarı! Aman dolandırılabilirsiniz! İşte detaylar!

TOKİ, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Konut almak isteyenler, dolandırıcılık girişimlerin kurbanı olmayın! İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı, dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarı bulundu. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, TOKİ'nin ismi ve logosu kullanıp, sahte sosyal medya hesapları ve iletişim numaraları vasıtası ile dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu duyurdu.

Açıklamada, öne çıkan satırlar şunlardır; "İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu gibi işlemlerinin tamamı Halk Bankası ve Ziraat Bankasının yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır, başka bir banka şubesi ya da şahıs hesapları üzerinden işlem gerçekleştirilemez. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına idaremizin internet sayfası, '444 86 54' numaralı çağrı merkezi, onaylı kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında da kimseye itibar etmemeleri, güvenmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir."

TOKİ ORTA SINIF KONUT KAMPANYASI NEDİR?

TOKİ orta gelir konut kampanyasına dair detayları Kabine Toplantısı sonrası halka duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bitiminde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası düzenlenecek. Çalışmalarda sona gelindi. Ekim ayı içinde bu kampanyanın ayrıntılarını bildireceğiz" ifadelerini kullandı. Daha önce de Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanan orta gelir grubu sosyal konut kampanyasının kapladığı alan genişletilmeye başladığı belirtilmişti. Bakan Kurum, "GYODER'le, İMDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile Anadolu'da diğer müteahhitler ile görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" şeklinde konuştu.

TOKİ ORTA GELİR EV FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar? sorusu gündemdeki yerini koruyor. TOKİ orta gelir ev fiyatlarına dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

"Birinci adım, sosyal konut projesi içerisinde, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar yapılacak. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan belirlenecek.

İkinci adım ise; Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası düzenlenecek.

Üçüncü adım ve son adım olarak da; İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olması planlanıyor.”

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

Memur enflasyon farkı ne kadar? 2023 memur maaş zammı ne kadar?

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı? Telefonlara vergi indirimi gelecek mi?


Geri Dön