29 / 04 / 2024

TOKİ'den Vefa Group Steelife çelik evlerine ilgi!

TOKİ'den Vefa Group Steelife çelik evlerine ilgi!

TOKİ Başkanı Karabel, Albayrak ve Vefa Group bünyesinde yer alan Steelife tarafından geliştirilen pratik çelik evleri inceledi. Konutlar hakkında Albayrak Grubu Başkanı Ahmet Albayrak'tan bilgi alan Karabel, kalıcı konutlar için düğmeye basıldığını söyl



Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezip incelediği hafif çelik kalıcı deprem konutları, 5-6 kişilik bir aileyi rahatlıkla barındıracak konfor ve büyüklükte.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Albayrak Holding'e bağlı Albayrak İnşaat ile Vefa Group bünyesinde yer alan Steelife ortaklığıyla yapılan "hafif çelik konstrüksiyonlu kalıcı deprem konutu"nun prototipini inceledi. Albayrak Grubu Başkanı Ahmet Albayrak'tan proje hakkında detaylı bilgiler alan Karabel konutlara tam not verdi.

BETONARMELER AĞUSTOS'TA

Bağcılar'da bulunan Albayrak İnşaat'ın şantiyesinde inceleme-lerde bulunan  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel, çelik iskeletli depreme dayanıklı evlerin, deprem bölgesindeki barınma sorununu çözebileceğini belirtti. 100 metrekare, 3 odadan oluşan konutu gezen Karabel, konutun henüz deney aşamasında olduğunu söyleyerek "Betonarme konutları ağustos ayında bitirmeyi umuyoruz. Ancak Van ve Erciş'te depremde evini kaybeden, çadırda yaşayan vatandaşlarımız için ilk etapta hazır konutlar düşünüyoruz" dedi.

MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

En kısa sürede vatandaşları çadırlardan kurtarmayı hedeflediklerini vurgulayan Karabel, prefabrik evlerin yalıtım açısısından da uygun olduğunu kısa sürede kurulabilmesi nedeniyle tercih nedeni olabileceğini belirtti. Çelik konstrüksiyon evlerden bir ayda 500 adet üretim yapılabileceği belirtiliyor.

Başbakan incelemişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün, Bağcılar Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki Tekstilkent'in yanında bulunan Albayrak Holding'e ait şantiyede Albayrak İnşaat ve Vefa Çelik Yapı ortaklığıyla yapılan "hafif çelik konstrüksiyonlu kalıcı deprem konutu"nun prototipini incelemişti.

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, konut hakkında bilgi verirken, Erdoğan'ın incelemesi basına kapalı yaklaşık bir saat sürmüştü.

Yönetim Kurulu Başkanı Albayrak, dün de TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'e konutları anlattı.

Ayda 500 adet üretilebiliyor

Hafif çelik konstrüksiyonlu kalıcı deprem konutlarının özellikleri hakkında bilgi veren inşaat mühendisi Yunus Yılmaz, 100 metrekarelik alana sahip, 3 oda, salon, mutfak ve banyodan oluşan evlerin iki günde kurulabildiğini belirtti. Hafif çelik deprem konutunda 4 çocuklu bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği belirten Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, bütün parçaları fabrikada üretilen konutlar, beton zemine iki gün içerisinde monte edilebiliyor.

"Ağırlığı olmadığından dolayı depremde zarar görme riski yok. Ayrıca yan duvarlar ısı yalıtımlı ve köy ya da şehir şartlarına göre ısıtma sistemi soba ya da doğalgaza göre değiştirilebiliyor" diyen inşaat mühendisi Yunus Yılmaz, TOKİ mühendislerinin de binayı incelemek için geleceklerini belirti.

Yılmaz, "Bu evlerden bir fabrika ayda 500 adet üretebiliyor. Yaklaşık maliyeti hareketli mobilyalar hariç 50 bin lira" ifadesini kullandı.

Sedat Özkömeç / YENİ ŞAFAK


Geri Dön