28 / 04 / 2024

TOKİ'den Venezuela'ya 7 milyar dolarlık 100 bin konut!

TOKİ'den Venezuela'ya 7 milyar dolarlık 100 bin konut!

TOKİ Başkanı Bayraktar, konut ihtiyacı olan Venezuela"ya en az 10, en fazla 100 Türk müteahhidi götürebileceklerini ve ilk etapta ülkede 100 bin konut yapabileceklerini bildirdi



Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in TOKİ'yi acil daveti, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan sonra, Erdoğan Bayraktar tarafından da ayrıntılı bir şekilde yanıtlandı.  TOKİ  Başkanı Bayraktar, konut ihtiyacı olan Venezuela"ya en az 10, en fazla 100 Türk müteahhidi götürebileceklerini ve ilk etapta ülkede 100 bin konut yapabileceklerini bildirdi. Bayraktar, bu ilk aşamada 6-7 milyar dolarlık iş hacmi oluşabileceğini vurguladı.Bu çalışmanın arkasının da dalga dalga gelebileceğini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:
'Devletlerimiz anlaşma yaparsa, biz kaynağı oluştururuz. Müteahhitleri organize ederiz, onların paralarını biz öderiz. Venezuela"dan da devlet nezdinde para alırız. Bu şekilde bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz.'

Devletin ciddi talimatı lazım

Venezuela'nın teklifinden heyecan duyduklarını ve heveslendiklerinin altını çizen Bayraktar, 2 milyon konuta ihtiyaç duyulan ülkede faaliyetlere başlayabilmeleri için hükümetin karar vermesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, 'Eğer biz talimatlandırırsak Venezuela"ya gidebiliriz, yasa bakımından herhangi bir engel yok' dedi.
Öte yandan, Bayraktar, bugüne kadar yoğun çalışmalar nedeniyle yurtdışına açılma fırsatı bulamadıklarını, ancak bir diğer nedenin de devletin ciddi manada bir talimat vermemesi olduğını söyledi. Bayraktar, 'Ama artık bunun sırası geldi' dedi.
           

 


Geri Dön