01 / 05 / 2024

TOKİ'den Yozgat Saraykent’e mahalle konseptli 86 konut!

TOKİ'den Yozgat Saraykent’e mahalle konseptli 86 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yozgat’ın Saraykent ilçesinde “mahalle” konseptli 86 konut inşa edecek.TOKİ Başkanı Mehmet E.Turan şehirlerde kendine özgü kimliği olan kaliteli konutlar imar ettiklerini belirtti.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yozgat’ın Saraykent ilçesinde “mahalle” konseptli 86 konut inşa edecek.Şehirlerde kendine özgü kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar imar ettiklerini aktaran  TOKİ  Başkanı Mehmet E.Turan “Saraykent ilçemizde yerel mimari tarzda yapacağımız 86 adet konut 2+1 ve 3+1 şeklinde olacaktır. Projede bir adet ticaret merkezi ile geniş peyzaj alanı bulunacak”dedi.  

 

Beklentilere cevap veriyoruz

 

Yeni dönemde vatandaşların kendilerinden beklentilerinin değiştiğine ve geliştiğine işaret eden Turan “Vatandaşlarımızın konuttan beklentileri barınmadan çok yeni yaşam alanları oluyor. Dolayısıyla TOKİ olarak yaklaşık 7-8 aydır bütün ihalelerde gösterdiğimiz mahalle konsepti var. İçerisinde esnafın, caminin, caddenin, sokağın olduğu bir konsept” diye konuştu. Turan, yatay ve yöreden izler taşıyan mimari tarzda konut ürettiklerine değinerek “Saraykent projemizde yöresel mimariye uygun olarak yapacağımız konutların pencere çerçevelerinde ahşap görünümlü söveler olacak. Korkuluklar yöreye uygun alüminyum olacak. Bina girişleri taş kaplamalı taç markiz ile zenginleştirilecek. “dedi     


Star


Geri Dön