30 / 04 / 2024

TOKİ'den İznik'e mahalle konseptli 165 konut!

TOKİ'den İznik'e mahalle konseptli 165 konut!

TOKİ İznik'te yerel mimari anlayışı ve mahalle konseptiyle projelendirdiği yerleşim alanında 165 konut inşa edecek. Projede çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşü alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkezi bulunacak.



TOKİ İznik'te yerel mimari anlayışı ve mahalle konseptiyle projelendirdiği yerleşim alanında 165 konut inşa edecek. 


Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle tştirilen projelere devam ettiklerini belirten  TOKİ  Başkam Ergün Turan, İznik'te de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. Turan, "23 bin metrekarelik alana kurulacak İznik'teki sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak proje kapsamında yapılacak 120 kişilik cami ve 4 dükkan ile 'mahalle konseptinin izleri görülecek. Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekil de tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak" ifadelerine yer verdi. 


Projede yer alacak çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşü alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkeziyle ilçede yeni bir yaşam bölgesi oluşturulacağını vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "780 adet ağacı barındıracak proje, bittiğinde yeşil görüntüsüyle İznik'e değer katacak" diye konuştu. 


Olay Bursa


Geri Dön