17 / 05 / 2024

toki iznik mahalle konseptli konut inşaatı

toki iznik mahalle konseptli konut inşaatı

TOKİ İznik'te yerel mimari anlayışı ve mahalle konseptiyle projelendirdiği yerleşim alanında 165 konut inşa edecek. Projede çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşü alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkezi bulunacak.

TOKİ İznik son başvuru tarihi 31 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ İznik başvuruları yarın sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen İznik TOKİ için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

TOKİ İznik kura sonucu 11 Eylül 2017!

TOKİ İznik kura sonucu 11 Eylül 2017 henüz belli olmadı. TOKİ İznik kura sonucu 11 Eylül 2017 açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ İznik kura çekilişi bugün!

TOKİ İznik projesinde yer alan 165 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ İznik başvuruları 13 Temmuz'da başlıyor!

TOKİ tarafından İznik'te kurala satılacak 165 konut için başvurular 13 Temmuz ile 28 Temmuz tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap'ta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi. Daireler hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ Amasya Suluova 4. Etap için geri sayım başladı!

Amasya’nın Suluova İlçesinde 4. Etap TOKİ için geri sayım başladı. Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, Yeni Mahalle, Hürriyet Mahallesi ve Saraydüzü Mahallesinin kesiştiği bölgede 4. Etap Toki’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

TOKİ'den Arnavutköy'e 5 etaplı mahalle konsepti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, OKİ tarafından inşa edilen “Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi” şantiye alanına giderek mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.

TOKİ, Romanlara mahalle kültüründe konutlar inşa edecek!

64. Hükümet Programı’nda da yer alan Roman vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik taslak çalışma büyük ölçüde tamamlandı. TOKİ, Romanlar’ın yaşam tarzlarına uygun mahalle kültüründe konutlar yapacak.

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

toki iznik mahalle konseptli konut inşaatı Haberi

toki iznik mahalle konseptli konut inşaatı

TOKİ İznik'te yerel mimari anlayışı ve mahalle konseptiyle projelendirdiği yerleşim alanında 165 konut inşa edecek. 


Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle tştirilen projelere devam ettiklerini belirten TOKİ Başkam Ergün Turan, İznik'te de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. Turan, "23 bin metrekarelik alana kurulacak İznik'teki sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak proje kapsamında yapılacak 120 kişilik cami ve 4 dükkan ile 'mahalle konseptinin izleri görülecek. Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekil de tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak" ifadelerine yer verdi. 


Projede yer alacak çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşü alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkeziyle ilçede yeni bir yaşam bölgesi oluşturulacağını vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün...