02 / 05 / 2024

TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı projesi durduruldu!

TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı projesi durduruldu!

Galatasaray futbol takımının Seyrantepe'deki yeni stadına taşınmasının ardından yıkımına başlanan Ali Sami Yen Stadı'nın yerine TOKİ tarafından yapılacak proje, İstanbul 2. İdare Mahkemesince durduruldu....



Galatasaray futbol takımının Seyrantepe'deki yeni stadına taşınmasının ardından yıkımına başlanan Ali Sami Yen Stadı'nın yerine  TOKİ  tarafından yapılacak proje, İstanbul 2. İdare Mahkemesince durduruldu. şžişli Belediye Meclisi üyelerinin açtığı dava sonucu durdurulan projenin durdurulma nedeni ise bölgede 2.5 olan emsalin plan notlarında bodrum katlan eklenerek 4.5'e yükseltilmesi. şžişlililer, projenin yerine nefes alabilecekleri bir park yapılmasını istiyor. Plan notlarındaki 4a ve 8'inci maddelerin hukuka aykırı olduğu yönünde karar veren mahkeme, bu uygulamanın gerçekleşmesi halinde, telafisi güç ve olanaksız zararlar doğuracağı sonucuna varıldığını bildirdi.

Bodrum katların emsale dahil edilmediği planda, 2.5 olan emsalin, bu şekilde 4.5'e yükseltildiği ve inşaat hakkını yüzde 80 arttırdığı ifade edilen kararda 'İmar ve otopark yönetmelikleri gereği, uyuşmazlığa konu plan tadilatların 4a ve 8. maddeleriyle çerçevesi oluşturulmaya çalışıldığı gibi, 1'inci ve 2'nci bodrum katların hem ticari olarak kullanılıp hem emsal hesabı harici tutulmaları mümkün değil' denildi.

Davayı açan ekipte yer alan şžişli Belediye Meclisi üyesi Dursun çaltı, yıkılan stadın yerine rezidanslar dikilmesi durumunda şžişli'de iyice karmaşanın hkim olacağını belirtti.

çaltı son olarak, 29 Mayıs Pazar gün sivil toplum örgütleri ve yurttaşların katılımıyla 'çocuklarınızın geleceği sahip çıkın' yürüyüşü düzenleyeceklerini söyledi.
Cumhuriyet


Geri Dön