02 / 05 / 2024

TOKİ'nin Denizli projesi zeminine uygunsuz iddiası!

TOKİ'nin Denizli projesi zeminine uygunsuz iddiası!

TOKİ'nin Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Gümüşler Mahallesi'nde inşa ettiği Karaköy Konutları projesindeki kaba inşaatı bitirilmiş bazı bloklarda kayma olduğu ileri sürüldü. 



TOKİ'nin Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Gümüşler Mahallesi'nde inşa ettiği Karaköy Konutları projesindeki kaba inşaatı bitirilmiş bazı bloklarda kayma olduğu ileri sürüldü. Sözcü Gazetesi'nden Selami Aydın'ın haberine göre; konutları teslim edilmeyen vatandaşların şikayetleri üzerine bölgeyi ziyaret eden İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, zemin iyileştirme çalışmalarının tanığı oldu. Projedeki kaba inşası bitirilen en az 5 bloğun kötü zemin sebebiyle kayma sorunu yaşadığı belirtildi.

TOKİ nin Denizli projesi zeminine uygunsuz iddiası!

ZEMİN ETÜDÜ SORUN OLDU

6'şat katlı olarak yapılan yapıların zemin etüdünde sorun meydana geldi. Üzerinde yaklaşık 600 konutun yer aldığı 5 bloktan meydana gelen alanda zeminin dayanıksız olduğu bu sebeple de güçlendirilmesi gerektiği öğrenildi.

Zemin etüdünün TOK tarafından yapıldığını iddia eden yüklenici firmanın sorumluluk almadığı ileri sürüldü.

Firma ve  TOKİ  arasındaki uzlaşma yapılana kadar inşaat çalışmalarına bir sene boyunca ara verildi. Bu sürede hak sahipleri hem kira hem de konut taksitlerini ödemeye devam etti.

TOKİ nin Denizli projesi zeminine uygunsuz iddiası!

Öztürk, gerçekleştirdiği incelemede konutların inşa edildiği zeminin eski göl yatağı olduğunu belirlediklerini ileri sürerek, “Kararsız bir zemine sahip. Bu nedenle yüklenici firma zemini durağan hale getirmeye çalışıyor. Kaba inşaatı tamamlanan yapıların zeminlerine beton enjekte edilerek zemin dayanıklı hale getirilmeye, kaymalar önlenmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Öztürk, “Bölgede ilk imar çalışmaları 2000'li yıllarda belde belediyesi tarafından yapıldı. Bu alanın konut için uygun olmadığı ortaya çıktı. Hazırlanan bir raporda zeminin konut alanı için uygunsuz olduğu belgelendi. Daha sonra bu alan fuar alanı olarak tescil edildi, hemen yanındaki bir başka alan ise konut alanı olarak gösterildi. Fakat her iki alana da sahip olan kamu konut alanı ile fuar alanının yerlerini değiştirip buraya bina dikti. Çok büyük bir risk. Bu konutların zeminine her ne kadar beton enjekte edilse de zemin o kadar geniş bir alanda kötü ki risk ortadan kalmayacak. Konutlar bu haliyle, ileride vatandaşa teslim edilmesi halinde de risk oluşturacaktır” açıklamasında bulundu.

TOKİ'den Denizli projesinin zeminine uygunsuz raporu verildiği iddialarına yanıt!


Geri Dön