28 / 04 / 2024

TOKİ'den Denizli projesinin zeminine uygunsuz raporu verildiği iddialarına yanıt!

TOKİ'den Denizli projesinin zeminine uygunsuz raporu verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Denizli'de toplu konut yapılan bölgedeki zemine "uygunsuz" raporu verildiği ile ilgili iddialarla açıklama yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Denizli'de toplu konut yapılan bölgedeki zemine "uygunsuz" raporu verildiği ile ilgili iddialarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  TOKİ  tarafından yapılan açıklamada, TOKİ'nin Denizli projesi çerçevesinde bölgedeki tüm binaların ve proje kapsamındaki birçok bloğun temellerinin, fore kazıklı olarak projelendirildiği ve statik tasarımlarının gerçekleştiği bildirildi.

İnşaat sürecinin de bu şekilde uygulandığı belirtilen açıklamada, "Projenin yapıldığı bölgedeki zemine daha önce 'uygunsuz' raporu verildiği ve zemin etüt çalışmalarının yapılmadığı iddiaları gerçek dışıdır. Kurumumuz tarafından yaptırılan tüm çalışmalar tamamen tedbir amaçlıdır." ifadelerine yer verildi.

TOKİ den Denizli projesinin zeminine uygunsuz raporu verildiği iddialarına yanıt!

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, hayata geçirilen toplam 1173 konut, 50 dükkan, 3 cami ve bir okuldan, 748 daire, 8 kapıcı dairesi, 21 dükkan ve 2 caminin, 4 Ağustos 2021 tarihinde başlayan teslim sürecinin 24 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

Hak sahipleri ile konut satış sözleşmesinin 17 Mayıs 2019 tarihinde imzalanmış olduğu ve konut teslimlerinin 36 ay şeklinde bildirilen açıklamada, konut teslimlerinin geciktiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yapılan resmi açıklamada, TOKİ'nin, Dokuz Eylül, Ortadoğu Teknik Osmangazi, ve Pamukkale üniversiteleri öğretim görevlileri tarafından hazırlanan raporlarla, söz konusu bölgede gerekli tüm tedbir ve önlemleri aldığı belirtildi.

TOKİ Denizli projesinin proje alanının planlama mevzuatı açısından Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine uygun şekilde hazırlandığı bildirilen açıklamada, alanda iş ve işlemlerin 9 Ekim 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporuna uygun şekilde yürütüldüğü bildirildi.

Yapılan resmi açıklamada, "İnşası gerçekleşen projemizin bazı bloklarında zemin iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Kurumumuz tarafından yaptırılan tüm çalışmalar tamamen tedbir amaçlı olup, mühendislik tekniği açısından öngörülemeyen bir husus bırakmama amacına yönelik çalışmalardır." ifadelerine yer verildi.

TOKİ'nin Denizli projesi zeminine uygunsuz iddiası!

TOKİ'den 310 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 


Geri Dön