09 / 10 / 2024

TOKİ'nin kurultayına Tahir Tellioğlu'ndan övgü ve eleştiri!

TOKİ'nin kurultayına Tahir Tellioğlu'ndan övgü ve eleştiri!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel  Başkanı Tellioğlu, kentsel dönüşüm ve konut kurultayının TOKİ için başarılı ancak yapı sektörü için eksik bir organizasyon olduğunu ileri sürdü




Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel  Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşüm ve konut kurultayının  TOKİ  için başarılı bir organizasyon ancak, Türkiye yapı sektörü için eksik bir organizasyon olduğunu öne sürdü.

Tellioğlu, yazılı açıklamasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 'nın  (TOKİ) düzenlediği Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Kurultayı dikkatle  incelendiğinde TOKİ 'nin ciddi faaliyetlerde bulunduğu ve faaliyet alanlarının  önemli bir kısmında başarılı olduğunun söylenebileceğini vurguladı.

Ancak müteahhitler veya vatandaş olarak konut kurultayı denildiğinde konut sektörünün tamamını içine alan   bir konut ve yapı kurultayının  gerçekleştirilmesini dilediklerini belirten Tellioğlu, görüşlerini şöyle aktardı:

'Müteahhitlerin çok geniş çalışma alanlarının olması dinamik, taşıyıcı  ve hareketli iş gücü merkezleri oluşlarından belli bir kontrol mekanizmasına tabi  edilememişlerdir. TOBB gibi üst odalar birliği de, mevcut yapıdan önemli derecede  beslendiğinden dolayı meslek adına ciddi manada bir çalışma yürütemediği halde  müteahhitler mesleğinin odasının kurulmasına kendi kontrolünden çıkacağı  endişesiyle, yeni bir güçlü oda olabileceği endişesiyle karşı çıkmaktadır. Halbuki biz istiyoruz ve diliyoruz ki insan hayatından kutsal hiçbir şey  olamayacağı insana hizmet etmek fiilinin önündeki bütün suni engelleri kaldırıp  sektörün önünü açacak, sektöre giriş çerçevesi oluşturacak, sektörü denetleyecek  ve eski yapıları elden geçmesini mecbur kılacak acil ve güçlü bir üzenlemeye  ihtiyaç olduğu acı ve acil bir gerçektir. Onun için diyoruz ki TOKİ Konut ve  Kentsel Dönüşüm Kurultayı faydalı bir kurultay fakat eksik bir kurultaydır.'

AA


Geri Dön