14 / 05 / 2024

TOKİ'nin Sulukule projesi Romanlar'a iş sağlayacak

TOKİ'nin Sulukule projesi Romanlar'a iş sağlayacak

Başbakan'ın Roman açılımının ardından TOKİ'nin başlattığı Sulukule'deki proje, bölge insanına hem temiz çevre hem de iş sahası açacak



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Roman açılımında devreye girdi. Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesine, sosyal sorumluluk projeleri de eklendi. Bölgedeki yoksul halka iş imkanı yaratarak suç oranlarını azaltmayı hedefleyen proje kapsamında TOKİ, iş garantili meslek edindirme kurslarıyla bugüne kadar 61 Roman vatandaşa iş kazandırdı. Üretilen yeni konutların tasarımı da, Romanların sanatçı kişiliklerine uygun olarak yapılıyor. Konutlara eklenen geniş bahçelerle, eğlence için uygun mekanlar da yaratılıyor. Proje kapsamında üretilecek 620 konutun 505'i ve 53 dükkan şimdiden Roman hak sahiplerine satılmış durumda.

SUÇ ORANI AZALIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki farklı etnik kimlikler arasında en mağdur kesim olarak nitelendirdiği Romanların yıllardır kanayan yaraları sarılıyor. Roman açılımında ilk adım, Sulukule projesi kapsamında atıldı. İstanbul Fatih'teki Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinde 620 konutluk modern bir yaşam alanı inşa eden TOKİ, aynı proje kapsamında bir yandan da bölgedeki suç oranlarını azaltmayı, eğitim ve gelir seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

Kiracı da unutulmadı 349 kişi ev sahibi oldu
Sulukule'de kiracı olmalarına rağmen oturdukları evleri yıkılanların da mağdur olmamaları için gerekli önlemler alındı. TOKİ, bu vatandaşlara Taşoluk bölgesinden konut verdi. 346 Roman vatandaş, Taşoluk'ta konut sahibi yapıldı. Taksitlerini ödemekte zorlanan Roman vatandaşlara 100 TL yardım yapılıyor. Taşoluk bölgesinde yerleşik çocuklar için ücretsiz okul servisi hizmeti verilirken, bölgedeki otobüsler de ücretsiz çalışıyor. Öte yandan Taşoluk bölgesine  taşınan mahalle sakinlerine yiyecek ve yakacak yardımı yapıldı.
Kıymet Sezer / Star


Geri Dön