28 / 04 / 2024

TOKİ'nin ucuz ev piyangosu o illere de vurdu: İller peş peşe sıralandı! İstanbul, Ankara, Bursa...

TOKİ'nin ucuz ev piyangosu o illere de vurdu: İller peş peşe sıralandı! İstanbul, Ankara, Bursa...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen yeni konut projesinin tüm detayları merakla takip ediliyor. Peki, TOKİ yeni konut kampanyası hangi illerde yapılacak? İşte detaylar...



Milyonlarca vatandaş kendi evini almak için TOKİ'nin kampanyalarını araştırıyor. Türkiye'deki konut sıkıntısının çözülmesi için hükümet harekete geçti. 

Yeni evini almanın hayalini kuran çok sayıda kişi TOKİ'nin başlatacağı yeni konut projelerinin detaylarını sorguluyor. Ara ara yeni projelerini resmi sitesi "https://www.toki.gov.tr/" adresinden duyuran TOKİ, şimdi de bazı iller için müjdeyi peş peşe verdi. 

TOKİ'DEN 250 BİN KONUT FIRSATI

Karar'ın haberine göre, TOKİ, yeni konut almak isteyen yurttaşlara uygun fiyatlarla ev sahibi yapmayı sürdürüyor. Bu çerçevede birçok kentte çalışmalarına başlayan TOKİ, 250 bin konut projesini duyurdu...

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de 250 bin adet sosyal konut projesinin temellerini attığını açıkladı. Bu durumda, dar ve orta gelirli vatandaşların uygun fiyatlar ve geri ödeme seçenekleriyle ev sahibi olması hedefleniyor. Geçen sene Kasım ayında yapılan kura sonrasında projenin hak sahipleri belirlenmiş ancak 6 Şubat depreminden dolayı projeye ara verilmişti.

TOKİ'nin projelerine dair ilgili açıklama yapan  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, deprem bölgesinde inşaatların devam ettiğini belirterek, diğer illerde de projelerin sürdüğünü kaydetti. 

Geçen sene açıklanan 250 bin sosyal konut projesinde 50 bin konutun ihalesinin yapıldığı bilgisini veren Bulut, "İstanbul ilindeki evler için çalışmalar tamamlandı. Yılbaşından sonra temelleri atılmaya başlanacak. 2024 yılında temeli atılacak ve inşaatlar hızla tamamlanacak." diye ifade etti.

TOKİ PROJESİ HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi Türkiye'deki şu illeri kapsıyor:

- İstanbul

- Ankara

- Bursa

- Adana

- Antalya

- İzmir

TOKİ resmi sitesinde belli aralıklarla düzenlediği konut projeleriyle, ev hayali kuranlara fırsat sağlıyor. TOKİ'nin bu sağladığı bu fırsatları takip ederek uygun şartlarla kendi evinizin taksitini ödeme fırsatını kaçırmayın.

Öte yandan BDDK, ağustos ayında önemli bir kararı vatandaşlarla paylaşmıştı. 2. evini alacak olanlara dair kredi kısıtlaması getirilmişti. Tüketiciler, ikinci ev alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanımına erişecek. Kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Böylelikle krediler evini ilk kez alacak olanlar için daha avantajlı olacak.

T.C. kimlik numarasının son 2 hanesi 0 ve 2 olanlara para yatırılacak! Hemen alın!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın kan kaybediyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 20 Eylül 2023 altın fiyatları


Geri Dön