29 / 04 / 2024

Tommy Hilfiger 33 mağazaya ulaştı

Tommy Hilfiger 33 mağazaya ulaştı

Türkiye'de 10 yıldır faaliyet gösteren Tommy Hilfiger, 33 mağazaya ulaşınca bütün haklarını Unitim'den satın aldı. Firma İstanbul'da amiral gemisi mağaza için yer bakıyor



Tommy Hilfiger Grup, Türkiye'deki perakende ve toptan dağıtrım haklarının kontrolünü daha önce markanın ülkedeki operasyonunu yürüten Unitim Perakende Grubu'ndan satın aldı. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Tommy Hilfiger COO ve CFO'su Ludo Onnink, bunun bir kriz fırsatı satın alması olmadığını, hakların olması gereken değeriyle alındığını söyledi.

EKİBİ TRANSFER ETTİ
"Avrupalı politikacılardan hızlı davrandık ve Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin satın alma yapmamız için yeterli olgunluğa eriştiğini düşünüyoruz" diyen Onnink, bundan 1.5 yıl önce İtalya, 1 yıl önce de Japonya'da markanın haklarını benzer şekilde satın aldıklarını, 2007'den beri Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. İşlerin aksamadan devam etmesi için Unitim'de Tommy için çalışan ekibi de transfer ettiklerini vurgulayan Onnink, "Hiçbir değişiklik olmayacak, işlerimiz aynen devam edecek" dedi.

MAĞAZA İÇİN YER BAKIYOR
Kriz nedeniyle bir miktar küçüleceklerinin ancak bilanço, karlılık ve nakdi daha iyi yönetip zor günleri atlatacaklarının altını çizen Onnink, Türkiye'de Tommy Hilfiger Marka Tanıtım ismiyle şirket kurduklarını ve operasyonların bu şirket üzerinden yürütüleceğini belirtti.

Unitim, Rusya ve CIS'te operasyona devam edecek
PERAKENDECİLİK işine Tommy ile girdiklerini ve işi Tommy ekibinden öğrendiğini dile getiren Unitim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burç Cemiloğlu, Tommy'nin franchise'ları belirli bir noktaya geldiğinde satın alma yaptığını söyledi. Unitim'in markanın Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Modovya, Azerbaycan'daki 30'a yakın mağazanın operasyonlarını yürütmeye de devam edeceğinin altını çizen Cemiloğlu, holdingle ilgili olarak da eski hızında mağazalar açmayacaklarını söyledi. 17 verimsiz mağaza kapatıp 9 yeni mağaza açtıklarının altını çizen Cemiloğlu, yeni yatırımlar için 2010'u bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

İstanbul'a amiral mağaza
BU yıl 50 mağaza açmak yerine 25 mağaza açacacaklarını belirten Onnink, buna rağmen büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. Onnink şöyle konuştu: "Geçen yıl dünya çapında 100'ün üzerinde mağaza açmıştık bu yıl 50 - 60 mağaza açarız. Geçen yıl 30 milyon euro ciro yakalamıştık, bu yıl da aynı olur. İstanbul'da ise bir flagship (amiral gemisi) mağaza açmak için uygun bir yer bakıyoruz."
Sabah


Geri Dön