27 / 04 / 2024

Tomtom Gardens Sign of the City Awards’tan ödül aldı!

Tomtom Gardens Sign of the City Awards’tan ödül aldı!

Sign of the City Awards’ta devam eden ‘En İyi Konut’ ödülünü Krea Sirius tarafındna geliştirilen Tomtom Gardens projesi kazandı. İstanbul Beyoğlu’nda yer alan projede tarihi binalar yenileniyor.



İstanbul Beyoğlu’nda yer hayata geçen Tomtom Gardens projesi Sign of the City Awards 2015’te ‘En İyi Konut’ ödülünü aldı. Krea Sirius Gayrimenkul tarafından geliştirilen projede tarihi binalar yenileniyor. Tomtom Gardens projesinin, Beyoğlu Tomtom Kaptan Sokak’ta yer aldığını belirten şirket yetkilileri “Tomtom Gardens Beyoğlu’nun tam ortasında, 650 metrekarelik gizli bahçelerin, avluların etrafında, orijinal tarihi görüntü ve dokusuna uygun olarak yenilenmekte olan cepheleriyle, dönem mimarisinin taş, ahşap ve ferforje ile uyumunu yansıtan bir yaşam alanı projesi. Konut ve ofis şeklinde iki kısımdan ve üç etaptan oluşan Tomtom Gardens, İstanbul’un görkemli ve asil dönemini yansıtacak, İstanbul’a yakışır örnek bir yenileme projesi. Proje, kentsel mekânda tarihi dokular ve çöküntü alanlarının yeniden yapılandırılması kapsamında, sosyal dokunun korunması hedeflenerek hayata geçirilmiştir” dedi. 


İstiklal Caddesi, Karaköy ve Galata’ya birkaç dakikalık yürüme mesafesinde toplamda 17 binanın yenilenmesi ile proje tamamlandığında, 150’ye yakın konut, 25’i aşan mağaza, sanat galerileri, restaurant ve cafeler hayat bulacak. Tomtom Gardens projesinin tarihten bir kesiyi tekrar hayata geçirmek üzere kurgulandığını belirten yetilileri, “62 metrekare 1+1’den, 231 metrekare penthouse’a farklı büyüklüklerde konutların yer aldığı projede, ilk etaptaki üç binada yaşam başladı. Tomtom Gardens’ın yerleşim birimlerinin ikinci ve üçüncü etaplarını oluşturan; Baltazzi Apartmanı, Azarian Apartmanı ve Otel Italia’nın da içinde bulunduğu dört bina yakın zamanda seçkin bir yaşama yeniden merhaba diyecek. İtalyan peyzaj mimarisinden esinlenerek düzenlenen avlu sadece Tomtom Gardens sakinlerinin kullanımına açık. Boğazkesen Caddesi’ne cephesi olan ve yine İtalyan peyzaj mimarisinden esinlenerek düzenlenecek bir iç avluya sahip olan Palazzo Tibaldi; seçkin sanat galerileri, tasarımcı butikleri, kafe ve restoranları ile Tomtom Gardens’ın ofis kısmını oluşturuyor. Tavanlardaki kalem işleri, ferforje balkonları, yüksek tavanları, ahşap doğramaları ve yemyeşil bir avluya bakan tarihi dokusuyla, görkemli Palazzo Tibaldi, Beyoğlu’na renkli ve yeni bir dokunuş getirecek. Projenin, Tomtom Kaptan Camii karşısında, mimar Han Tümertekin tarafından tasarlanmakta olan dördüncü ve son etabında ise mağazalar, stüdyodan penthouse’lara kadar değişne tipte konutlar yer alacak” diye konuştu.


Krea Sirius olarak 2016 yılında Tomtom Gardens’ın yeni etapları üzerinde çalışacaklarını belirten şirket yetkilileri, “2016 yıl sonunda Tomtom Gardens ikinci etap ve Palazzo Tibaldi’nin inşaatlarını tamamlayarak hayata geçiriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde metrekare olarak arzın artmasının mümkün olmadığı merkezi lokasyonlarda fiyat seviyelerinde yukarı doğru bir baskı olacak. Şehrin ihmal edilmiş alanlarının giderek daha da fazla rağbet göreceği ve bu bağlamda da eski İstanbul’da, özellikle Beyoğlu ve civarında, Tomtom Mahallesi ve çevresinin de özel bir çekim alanı oluşturacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


http://www.tomtomgardens.com/


Hürriyet Ek


Geri Dön