15 / 05 / 2024

Tony Blair, Orta Doğu'da Tesco için arabuluculuk yaptı

Tony Blair, Orta Doğu'da Tesco için arabuluculuk yaptı

Blair, İngiltere'de 10 yıllık Başbakanlık döneminin ardından İşçi Partisi'nden istifa etmişti



Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, 1 milyon dolar karşılığında İngiliz süpermarket zinciri Tesco'ya Orta Doğu'da süpermarket açmalarına yardım etmek için gizli görüşmeler yaptığı ancak anlaşmaya varılamadığı iddia edildi.
İngiliz gazetelerinde geniş yer bulan haberde, Tony Blair'in Batı Şeria'da “Barış Elçisi” olduğu hatırlatılarak, “Tony Blair'in çifte rolü” benzetmesi yapıldı.  Blair, İngiltere'de 10 yıllık Başbakanlık döneminin ardından İşçi Partisi'nden istifa etmişti. The Mail gazetesinin haberine göre, açığa çıkan gizli görüşmenin Tony Blair'in para kazanıp, devlet adamı olarak eski gücüne kavuşma hayallerine zarar verdiği belirtildi.
Görüşme 5 aydır sürüyordu
Haberde adı açıklanmayan bir kaynağa göre, Tesco'nun Orta Doğu piyasasını kırmak için Tony Blair'i aracı olarak kullanmak istediği belirtilirken, “Dünyanın tanıdığı başarılı bir marka olan Tesco, Tony Blair'in uluslararası siyasi ve diplomatik çevresini kullanarak Orta Doğu kapısını aralamak istedi” denildi. Başka bir üst düzey yetkilinin ise, Tesco ve Blair arasında görüşmelerin 5 aydır sürdüğünü iddia ettiği belirtildi.
‘Gönüllü' Tony Blair
Haberde Tony Blair'in ofisinden yapılan açıklamaya da yer verildi. Açıklamada, Tesco'nun büyük bir İngiliz şirketi olduğu hatırlatılarak, “Tony Blair, Tesco adına hiçbir iş yapmamıştır. Tony Blair'in Tesco ile hiçbir ticari ilişkisi yoktur ve onların namına hiçbir taahhüt bulunmamaktadır. Tony Blair zamanının çoğunu gönüllü aktivitelere katılarak geçirmektedir” denildi. Tony Blair'in sözcüsünün “1 milyon dolar” tartışmasına ilişkin ise cevap vermediği vurgulandı.
Hürriyet


Geri Dön