28 / 04 / 2024

Topkapı Sarayındaki askeri depolar boşaltılacak!

Topkapı Sarayındaki askeri depolar boşaltılacak!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, seçimlerden önce gerçekleştirmek istediği dört düşünü açıkladı: Ankara’da uygarlıklar müzesi, 10 ilde arkeoloji müzesi, Topkapı Sarayı’ndaki d



KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 yılı Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere kadar gerçekleştirmeyi istediği 4 düşü olduğunu açıkladı. Günay, “Seçimlerden sonra buralarda oluruz olmayız. O yüzden bütün enerjimi bu projelere vereceğim” dedi. Günay, “Tamamlayamasam bile geri dönülmez noktaya getirmek istediğim projelerim var” sözleriyle bu çalışmaları şöyle açıkladı:

10 ilde arkeoloji

Ankara’da uygarlıklar müzesi kurmak istiyorum. Eski hipodrom alanında kurmak için çalışmaları başlattık. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplantı yaptık, büyük desteği var. Seçimlere kadar projesinin ihalesini yapabiliriz.

10 ilde arkeoloji müzesi açmak istiyorum. Gaziantep Müzesi’ni önümüzdeki günlerde açacağız. Aralarında Afyon, Urfa, Hatay, Çanakkale ve  İzmir  var. Çanakkale’de Troya müzesi planımız var. İzmir’deki Ege uygarlıkları müzesi olacak.

İngiltere’yi geçmek

Topkapı, Sur-i Sultanı alanındaki kültürel yapıya aykırı tüm binaların boşaltılmasını sağlamak istiyorum. Milli Savunma Bakanlığı’nın depo olarak kullandığı 4 binadan birine mehter takımını yerleştirmeyi düşünüyorum. Diğer binaları, kaftan müzesi, porselen müzesi ve silah müzesi yapacağız. Tarihi mekanı eski özgünlüğüne kavuşturmayı planlıyorum.

Türkiye’yi turizm potansiyeli açısından İngiltere’nin önüne geçirmek istiyorum. İngiltere’nin yıllık turist sayısı 32 milyon, bizimki 29 milyona ulaştı. Bu yıl olmaz, ama önümüzdeki yıl hedefi tutturabiliriz, bunun alt yapısını hazırlayacağım. Hedefimiz dünyada en çok turist alan ilk 5 ülke arasında olmak. Biz, şimdi 7. sıradayız.
Sabah/Nuray BABACAN


Geri Dön