29 / 04 / 2024

Gürcan Büyükarslan'ın proje alanında 40 bin gecekondu ortaya çıktı!

Gürcan Büyükarslan'ın proje alanında 40 bin gecekondu ortaya çıktı!

Yurtdışındaki sahte bankalarla şirketleri dolandırmakla suçlanan Gürcan Büyükarslan’ın 25 milyon liralık toplu konut projesi için gösterilen yerin ve boş arsa olduğunu söylediği yerde 40 bin gecekondu olduğu ortaya çıktı.



Yurtdışında kurulu olduğu söylenen sahte hayali bankalar aracılığı ile Türkiye ve İtalya’dan 10’a yakın şirketi dolandırmakla suçlanan Gürcan Büyükarslan’ın Ankara’da da, ‘toplu konut’ işine giriştiği anlaşıldı.


1200 KONUT YAPILACAK 

Büyükarslan ile birlikte, Metin Dokuztuğ ve Av. N. A.’nın  Ankara  Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına konu olan olaylar dizisi şöyle yaşandı:


Büyükarslan, arkadaşı Metin Dokuztuğ aracılığı ile Antalyalı Sultan İnşaat Ticaret Paz. A.Ş.’nin sahiplerine ulaştı. Şirket sahiplerine, Kayseri Kocasinan’da Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 10 bin konutun inşa edileceği anlatıldı. İlk etapta 23 bloktan oluşan 1242 konutun inşa söylendi.


KREDİ DÜNYA BANKASI’NDAN 


Kredinin Dünya Bankası’nda hazır olduğu, inşaata başlar başlamaz kredinin yüzde 30’nun kullanıma hazır olacağı anlatıldı. 25 milyon liralık projenin yüklenici firması olarak Nevkade İnşaat’ın olduğu anlatıldı. Nevkade’nin Avusturya hesabında 40 milyon doların hazır olduğu anlatıldı. Taraflar Ankara’da bir araya geldi. Toplantı Av. N. A.’nın ofisinde yapıldı. Gürcan Büyükarslan, toplu konut projelerini organize eden biri olarak tanıtıldı.


ESKİ BAKAN DA TOPLANTIDA


Toplantıya eski bakanlardan Ahmet Karaevli BOTAŞ’ta çalıştığını söyleyen Ali Balta da katıldı. İkili kendilerini Proje Geliştirme Grubu olarak niteledi. Karaevli ve Balta ile Sultan İnşaat arasında da bir sözleşme yapıldı. İkiliye 2.5 milyon liralık iki çek verildi. Av. A.'ya da, toplam 2 milyon liralık 4 çek verildi. Sultan İnşaat’ın sahipleri, Antalya’ya döndükten sonra Nevkade İnşaat’ı araştırmaya başladı. Ancak gerçek kısa sürede anlaşıldı.


ARSA DEĞİL GECEKONDU BÖLGESİ


Nevkade Denizli’de bulunan bir tabela şirket konumundaydı. Şirket sahipleri, Kayseri Kocasinan’a gitti. Konut projesinin geliştirileceği yere gittiklerinde şaşkınlıkları bir kat daha arttı. Zira söz konusu bölgede 40-45 bin kadar gecekondu bulunuyordu, üstelik Kocasinan Belediyesi, anılan bölgede proje geliştirilemeyeceğini resmi olarak bildirdi.


Dolandırıldıklarını anlayan şirket sahipleri sözleşmelerin feshini istedi. Karaevli ve Balta kendilerine verilen 2.5 milyon liralık iki çeki iade etti. Av. Arabacı’ya verilen çeklerde ise ikisi alındı, 667 bin liralık çek alınamadı.


BERAAT ETTİ DOSYA YARGITAY’A GİTTİ


Sultan İnşaat’ın sahipleri, kendilerini dolandırdıkları iddiası ile Büyakarslan, Dokuztuğ ve Av. A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Uzun süren soruşturma süreci, verilen takipsizlik kararı, sonrasında Yargıtay’a yapılan itirazlar sonrası sanıklar hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yapılan yargılama sonrası mahkeme 16 Haziran 2011’da gerekçeli kararını verdi. Mahkeme, kararında sanıklarını üzerlerine atılı suçu işlemediği gerekçesi ile beraatlerine karar verdi. Dosya Yargıtay’a taşındı; temyiz sürecinin devam ettiği öğrenildi.



Dinçer GÖKÇE / HÜRRİYET


Geri Dön