09 / 05 / 2024

Toprak Holding, TMSF'ye dava açtı

Toprak Holding, TMSF'ye dava açtı

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Toprak Center'la ilgili açıklama yaptı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Holding merkez binası Toprak Center'ı 14 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak ihale ile satışa çıkarmış bulunuyor. Toprak Holding'in konuyla ilgili açıklamasında şu cümlelere yer verildi: "Henüz TMSF resmi sitesinde ilan edilmeyen ve bugünden itibaren 21 gün içinde apar topar yapılacak bu ihalenin amacı; TMSF'nin, Toprak Grubunu baskı altına alarak, Toprak Grubu'nun TMSF aleyhine Danıştay 13. Dairesi'nde ve diğer mahkemelerde açmış olduğu, yaptığı hukuksuz satışlara ilişkin ve satış ihalelerin feshi davalarının geri çekilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca metrekaresi 1.460 Amerikan dolarına Ahmet Ertürk'ün yakın dostu Remzi Gür'e satılan İstinye Aslanlı Köşk için açtığımız ihalenin iptali davasını geri çektirilip, bu taşınmazın Remzi Gür'e hediye edilmesidir. Hatırlanacağı üzere, 2.242 metrekare arsaya sahip ve Aslanlı Köşk'e yürüme mesafesindeki Afif Paşa Yalısı, TMSF tarafından 58 milyon TL'ye (metrekaresi 16.200 Amerikan Doları) satılırken, bir gün sonra 10.200 metrekare arsası ve yola 115 metre cephesi olan İstinye Aslanlı Köşk, Ahmet Ertürk'ün yakın dostu Remzi Gür'e 23 milyon 800 bin TL'ye (metrekaresi 1.460 Amerikan Doları) satılmıştı."

Aslanlı Köşk'ün değeri 140 milyon TL

 

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nin milyarlarca dolarlık taşınmazlarına değerleme hizmeti veren, 58 ülkede 15 bin çalışanı ile faaliyette bulunan Dünya'nın en büyük ticari gayrimenkul hizmetleri firması Cushman&Wakefield tarafından yapılan değerlemeye göre, TMSF tarafından 23 milyon 800 bin TL'ye satılmak istenen İstinye Aslanlı Köşk'ün değerinin 140 milyon Türk Lirası olarak belirlendiği belirtildi.

 

Toprak Holding'ten yapılan açıklama şu sözlerle devam etti: "Ahmet Ertürk yakın dostu Remzi Gür'e hediye ettiği Aslanlı Köşk'ün tapusunu veremediği için çok mutsuz. Çünkü bu taşınmazların satışları mahkeme kararına kadar kesinleşmeyecek." Bu durumdan duyduğu sıkıntıyı 22 Haziran 2009 tarihinde bir gazeteye verdiği demeçte dile getirerek, Toprak Grubu'nun sözde borcunu vadelendirmek üzere teklif yaptığını belirtmiştir.

 

Danıştay 13. Dairesi'nde TMSF Fon Kurulu kararına karşı açılan yürütmeyi durdurma davası ve yine Paşabahçe, Kuşadası ve İstinye Aslanlı Köşk taşınmazlarının satışının iptali davalarını kendilerine büyük bir tehdit olarak gören Ahmet Ertürk ve TMSF yetkilileri, Toprak Center satış ihalesi ile Toprak Grubu'nu baskı altına almayı ve bu davalardan el çektirmeyi planlamaktadır. Ancak Toprak Grubu TMSF'ye olan borcunu fazlası ile ödemiş olup, bu yapılan satışlar hukuksuzdur.  

Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, borcumuzu fazlası ile ödememize rağmen yüzlerce taşınmazımız ve 23 sanayi tesisimiz üzerindeki haciz, ipotek ve temliklerini imzalanan protokole göre kaldırması gerekirken kasıtlı olarak kaldırmayan ve bu nedenle finans kuruluşlarından kredi teminimizi imkânsızlaştırıp, sanayi tesislerimizin çalıştırılmasına engel olup, zararımıza sebep olan TMSF aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1.184.316.555 TL (yaklaşık 800 milyon Amerikan Doları) tutarında maddi tazminat davası açtık. TMSF aleyhine açılan bu davada verilecek karar üzerine Devlet'e yüklenecek bu zararın, başta Ahmet Ertürk olmak üzere, Fon Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Tahsilat Dairesi Başkanı Fahrettin Özyapar ve Fon Kurulu Üyeleri'ne de rücu edilmesini talep edeceğiz. Keza Danıştay 5. Dairesi'nin vermiş olduğu kararlarda "kamu hizmeti görevlilerinin hukuka aykırı eylem ve işlemlerinden ve kendi kusurlarından doğan zararları ödemesi gerektiği" belirtilmektedir. Devletin gücünü arkasına alıp, her türlü hukuksuzluğu gerçekleştirmeyi kendine hak gören devlet memuru Ahmet Ertürk bu sefer görevi kötüye kullanma ve görevi kasıtlı olarak ihmalden dolayı sorumlu tutulacak, altı ay sonra görevi sona erip, İsviçre'ye oğlunun yanına gitse bile tazminattan kurtulamayacaktır. TMSF yetkilileri bu zarardan şahsi olarak sorumlu oldukları için bizi anlaşmaya zorlayıp, bu davamızı da geri çekmemizi istemektedirler. 

TMSF haksız yere yaptığı bu satışlara devam ederek, Ahmet Ertürk'ün de açıkladığı gibi bizden 480 milyon Amerikan Doları tahsilat yapıp, 450 milyon Amerikan Doları olarak belirledikleri borcumuzun hala bitmediğini, üzerine 132 milyon Amerikan Doları daha borç çıkararak bizi baskı altında tutmaya ve açtığımız davalardan feragat etmeye zorluyor.  

TMSF'ye borçlu olan birçok işadamının kamuoyunda açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor. Ancak bu sefer tehditlere boyun eğip, davaları geri çekerek, Remzi Gür'e Aslanlı Köşk'ü 117 milyon TL eksik bedelle hediye etmeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, ne İstinye Aslanlı Köşk, ne Kuşadası, ne de Paşabahçe ihalelerinin feshi davalarından vazgeçmeye niyetimiz yok. Danıştay ve Ticaret Mahkemeleri'nde açtığımız tazminat ve yürütmeyi durdurma davalarını da sonuna kadar sürdürecek ve hakkımızı bağımsız Türk yargısında arayacağız. Yüce Mahkemelerin TMSF'ye olan borcumuzu fazlası ile ödediğimize dair karar vereceğine inancımız tamdır."

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

 

Toprak Holding: "TMSF davalardan vazgeçmemiz için Toprak Center'ı satışa çıkardı"


TMSF Toprak Center ihalesi ile ilgili olarak ihalelerinin feshi için açılan davalardan vazgeçmeye niyetleri olmadığını kaydetti

 

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Toprak Center ihalesi ile Toprak Grubunu baskı altına almayı ve Grubun TMSF aleyhine Danıştay 13.  Dairesi'nde ve diğer mahkemelerde açtığı davalarının geri çekilmesinin amaçlandığını ileri sürerek, ihalelerinin feshi için açılan davalardan vazgeçmeye niyetleri olmadığını kaydetti. Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, TMSF'nin Holding merkez binası Toprak Center'ı 14 Temmuz'da yapılacak ihale ile satışa çıkardığı anımsatılarak, "Henüz TMSF resmi sitesinde ilan edilmeyen ve bugünden itibaren 21 gün içinde apar topar yapılacak bu ihalenin amacı TMSF'nin, Toprak Grubu'nu baskı altına alarak, Toprak Grubu'nun TMSF aleyhine Danıştay 13. Dairesi'nde ve diğer mahkemelerde açmış olduğu, yaptığı hukuksuz satışlara ilişkin ve satış ihalelerin feshi davalarının geri çekilmesinin sağlanmasıdır" denildi.

 

"Aslanlı Köşk'ün değeri 140 milyon TL"
Özelleştirme İdaresi'nin milyarlarca dolarlık taşınmazlarına değerleme hizmeti veren gayrimenkul hizmetleri firması Cushman&Wakefield tarafından yapılan değerlemeye göre, TMSF tarafından 23 milyon 800 bin TL'ye "hediye edilmek" istenen İstinye Aslanlı Köşk'ün değerinin 140 milyon Türk Lirası olarak belirlendiği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: "Danıştay 13. Dairesi'nde TMSF Kurulu kararına karşı açılan yürütmeyi durdurma davası ve yine Paşabahçe, Kuşadası ve İstinye Aslanlı Köşk taşınmazlarının

satışının iptali davalarını kendilerine büyük bir tehdit olarak gören Ahmet Ertürk ve TMSF yetkilileri, Toprak Center satış ihalesi ile Toprak Grubu'nu baskı altına almayı ve bu davalardan el çektirmeyi planlamaktadır. Ancak Toprak Grubu TMSF'ye olan borcunu fazlası ile ödemiş olup bu yapılan satışlar

hukuksuzdur. Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, borcu fazlası ile ödenmesine rağmen yüzlerce taşınmazı ve 23 sanayi tesisi üzerindeki haciz, ipotek ve temliklerini imzalanan protokole göre kaldırması gerekirken kasıtlı olarak kaldırmayan ve bu nedenle finans kuruluşlarından kredi teminimizi imkansızlaştırıp, sanayi tesislerini çalıştırılmasına engel olup, zarara sebep olan TMSF aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin TL tutarında maddi tazminat davası açtık."

 

Zararın Ertürk ve FON Kurulu üyelerine rücu edilmesi istenecek 

 

TMSF aleyhine açılan bu davada verilecek karar üzerine devlete yüklenecek bu zararın, başta Ahmet Ertürk olmak üzere, Fon Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Tahsilat Dairesi Başkanı Fahrettin Özyapar ve Fon Kurulu Üyeleri'ne de rücu edilmesinin talep edileceği kaydedilen açıklamada, "TMSF'ye borçlu olan birçok işadamının kamuoyunda açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor. Ancak bu sefer tehditlere boyun eğip davaları geri çekerek, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, ne İstinye Aslanlı Köşk, ne Kuşadası, ne de Paşabahçe ihalelerinin feshi davalarından vazgeçmeye niyetimiz yok" denildi. (ANKA)

 

Toprak Holding'den TMSF'ye Dava

 

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira tutarında maddi tazminat davası açtığını duyurdu. Toprak Holding Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin, Holding merkez binası Toprak Center'ı, 14 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak ihale ile satışa çıkardığı hatırlatıldı. Toprak Grubu'nun TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediği, yapılan satışlar hukuksuz olduğu iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, borcumuzu fazlası ile ödememize rağmen yüzlerce taşınmazımız ve 23 sanayi tesisimiz üzerindeki haciz, ipotek ve temliklerini imzalanan protokole göre kaldırması gerekirken kasıtlı olarak kaldırmayan ve bu nedenle finans kuruluşlarından kredi teminimizi imkansızlaştırıp, sanayi tesislerimizin çalıştırılmasına engel olup, zararımıza sebep olan TMSF aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira (yaklaşık 800 milyon dolar) tutarında maddi tazminat davası açtık. TMSF aleyhine açılan bu davada verilecek karar üzerine Devlet;e yüklenecek bu zararın, başta Ahmet Ertürk olmak üzere, Fon Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Tahsilat Dairesi Başkanı Fahrettin Özyapar ve Fon Kurulu Üyelerine de rücu edilmesini talep edeceğiz." TMSF'nin "haksız" yere yaptığı bu satışlara devam ederek, Toprak Holding'i baskı altında tutmaya ve açılan davalardan feragat etmeye zorladığı iddia edilen açıklamada, "TMSF'ye borçlu olan birçok iş adamının kamuoyunda açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor.  Ancak bu sefer tehditlere boyun eğip, davaları geri çekerek, Remzi Gür'e Aslanlı Köşk'ü 117 milyon lira eksik bedelle hediye etmeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, ne İstinye Aslanlı Köşk, ne Kuşadası, ne de Paşabahçe ihalelerinin feshi davalarından vazgeçmeye niyetimiz yok" denildi. (AA)

 

Toprak Holding, TMSF'ye dava açtı

Toprak Holding, TMSF aleyhine 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira tutarında maddi tazminat davası açtı

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira tutarında maddi tazminat davası açtı.

Toprak Holding Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin, Holding merkez binası Toprak Center'ı, 14 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak ihale ile satışa çıkardığı hatırlatıldı.

Toprak Grubu'nun TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediği, yapılan satışlar hukuksuz olduğu iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, borcumuzu fazlası ile ödememize rağmen yüzlerce taşınmazımız ve 23 sanayi tesisimiz üzerindeki haciz, ipotek ve temliklerini imzalanan protokole göre kaldırması gerekirken kasıtlı olarak kaldırmayan ve bu nedenle finans kuruluşlarından kredi teminimizi imkansızlaştırıp, sanayi tesislerimizin çalıştırılmasına engel olup, zararımıza sebep olan TMSF aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira (yaklaşık 800 milyon dolar) tutarında maddi tazminat davası açtık. TMSF aleyhine açılan bu davada verilecek karar üzerine Devlet;e yüklenecek bu zararın, başta Ahmet Ertürk olmak üzere, Fon Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Tahsilat Dairesi Başkanı Fahrettin Özyapar ve Fon Kurulu Üyelerine de rücu edilmesini talep edeceğiz."

TMSF'nin "haksız" yere yaptığı bu satışlara devam ederek, Toprak Holding'i baskı altında tutmaya ve açılan davalardan feragat etmeye zorladığı iddia edilen açıklamada, "TMSF'ye borçlu olan birçok iş adamının kamuoyunda açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor. Ancak bu sefer tehditlere boyun eğip, davaları geri çekerek, Remzi Gür'e Aslanlı Köşk'ü 117 milyon lira eksik bedelle hediye etmeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, ne İstinye Aslanlı Köşk, ne Kuşadası, ne de Paşabahçe ihalelerinin feshi davalarından vazgeçmeye niyetimiz yok" denildi.
Dünya

 

Toprak Holding TMSF'ye dava açtı

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin 555 lira tutarında maddi tazminat davası açtı

Toprak Holding Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, TMSF'nin, Holding merkez binası Toprak Center'ı, 14 Temmuz'da yapılacak ihale ile satışa çıkarıldığı hatırlatıldı. Toprak Grubu'nun TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediği, yapılan satışların hukuksuz olduğu iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi. "TMSF 'haksız' yere yaptığı bu satışlara devam ederek, Toprak Holding'i baskı altında tutmaya ve açılan davalardan feragat etmeye zorluyor. TMSF'ye borçlu olan birçok iş adamının açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor.
Star

 

Toprak Center neden satılıyor?

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Toprak Center ihalesi ile Toprak Grubu'nu baskı altına almayı ve grubun TMSF aleyhine Danıştay 13. Dairesi'nde ve diğer mahkemelerde açtığı davalarının geri çekilmesinin amaçlandığını ileri sürerek, ihalelerinin feshi için açılan davalardan vazgeçmeye niyetleri olmadığını kaydetti.

 

Ankara- Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, TMSF'nin Holding merkez binası Toprak Center'ı 14 Temmuz'da yapılacak ihale ile satışa çıkardığı anımsatılarak, "Henüz TMSF resmi sitesinde ilan edilmeyen ve bugünden itibaren 21 gün içinde apar topar yapılacak bu ihalenin amacı TMSF'nin, Toprak Grubunu baskı altına alarak, Toprak Grubu'nun TMSF aleyhine Danıştay 13. Dairesi'nde ve diğer mahkemelerde açmış olduğu, yaptığı hukuksuz satışlara ilişkin ve satış ihalelerin feshi davalarının geri çekilmesinin sağlanmasıdır" denildi.

 

"Aslanlı Köşk'ün değeri 140 milyon TL"

 

Özelleştirme İdaresi'nin milyarlarca dolarlık taşınmazlarına değerleme hizmeti veren gayrimenkul hizmetleri firması Cushman&Wakefield tarafından yapılan değerlemeye göre, TMSF tarafından 23 milyon 800 bin TL'ye "hediye edilmek" istenen İstinye Aslanlı Köşk'ün değerinin 140 milyon Türk Lirası olarak belirlendiği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

 

"Danıştay 13. Dairesi'nde TMSF Kurulu kararına karşı açılan yürütmeyi durdurma davası ve yine Paşabahçe, Kuşadası ve İstinye Aslanlı Köşk taşınmazlarının satışının iptali davalarını kendilerine büyük bir tehdit olarak gören Ahmet Ertürk ve TMSF yetkilileri, Toprak Center satış ihalesi ile Toprak Grubu'nu baskı altına almayı ve bu davalardan el çektirmeyi planlamaktadır. Ancak Toprak Grubu TMSF'ye olan borcunu fazlası ile ödemiş olup bu yapılan satışlar hukuksuzdur. Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, borcu fazlası ile ödenmesine rağmen yüzlerce taşınmazı ve 23 sanayi tesisi üzerindeki haciz, ipotek ve temliklerini imzalanan protokole göre kaldırması gerekirken kasıtlı olarak kaldırmayan ve bu nedenle finans kuruluşlarından kredi teminimizi imkansızlaştırıp, sanayi tesislerini çalıştırılmasına engel olup, zarara sebep olan TMSF aleyhine İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde 1 milyar 184 milyon 316 bin TL tutarında maddi tazminat davası açtık."

 

Zararın Ertürk ve Fon Kurulu üyelerine rücu edilmesi istenecek

 

TMSF aleyhine açılan bu davada verilecek karar üzerine Devlete yüklenecek bu zararın, başta Ahmet Ertürk olmak üzere, Fon Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Tahsilat Dairesi Başkanı Fahrettin Özyapar ve Fon Kurulu Üyeleri'ne de rücu edilmesinin talep edileceği kaydedilen açıklamada, "TMSF'ye borçlu olan birçok işadamının kamuoyunda açıkladığı üzere, TMSF bizi her zaman olduğu gibi tehdit etmeye devam ediyor. Ancak bu sefer tehditlere boyun eğip davaları geri çekerek, Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, ne İstinye Aslanlı Köşk, ne Kuşadası, ne de Paşabahçe ihalelerinin feshi davalarından vazgeçmeye niyetimiz yok" denildi.
Cumhuriyet
 

TMSF, Toprak Center'ı 103 milyon TL'ye satışa çıkardı!


Geri Dön