28 / 04 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO, çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO, çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çeltik müdahale alım rakamlarını belirledi. TMO tarafından belirlenen oranlar ve fiyatlar, işte haberin ayrıntıları...



Buna göre, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için alım ücreti ton başına 24 bin Türk Lirası, 58 randıman Cammeo grubu çeltik ton başına 23 bin Türk Lirası ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler içinde ton başına 20 bin Türk Lirası olarak açıklandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yapılan açıklama ile 2023 sene çeltik müdahale alım ücretleri açıkladı. Kurumun internet sitesinde verilen bilgilere göre, eylül ayının ikinci yarısından itibaren başlayan çeltik hasadı, yurt genelinde bugün itibarı ile yaklaşık yüzde 75 seviyesine yaklaşırken, 2023 yılı çeltik üretiminin 900 bin ton olacağı düşünülüyor.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; 2023 dönemi TMO çeltik alım rakamları 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 24 bin TL, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 23 bin TL ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 20 bin TL olarak kaydedildi. Yapılan açıklamada üreticiye mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerinin Tarım ve Orman Bakanlığınca ayrıca ödeneceği bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO, çeltik alım fiyatlarını açıkladı

2023 ÇELTİK ALIM DETAYLARI

- Kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.

- TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup çiftçiler bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.

- TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.

- Randevular 30.10.2023’ten itibaren alınabilecek olup alımlara aynı gün başlanacaktır.

- Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlüklerimiz, şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimize şahsen müracaat edilmesi halinde yine internet sitesi üzerinden verilebilecektir.

- TMO iş yerlerinde, Pazar günleri hariç, haftanın altı günü alım yapılacaktır.

- Ürün fiyatı ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.

- Geçici alım merkezlerinde Hizmet Bedeli kesintisi (%1) yapılacaktır.”

TMO fındık fiyatları belli oldu! Ordu, Trabzon, Giresun fındık fiyatları ne kadar? 10 Ekim 2023 fındık fiyatları

TMO tek tek açıkladı! Ucuz fiyata alışveriş fırsatı! TMO Ayçiçek yağı 5 kg 150 TL, rafine fındık yağı 300 TL!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön