28 / 04 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne bağlı taşınmazların satılacağı ilanla ilgili soru önergesi verildi!

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne bağlı taşınmazların satılacağı ilanla ilgili soru önergesi verildi!

Toprak Mahsulleri Ofisine bağlı bazı tesislere ait taşınmazların satılacağı ilan meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Toprak Mahsulleri Ofisine bağlı bazı tesislere ait taşınmazların satılacağı ilanına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Keven, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Keven, ''Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yerköy Şube Müdürlüğü'ne ait olan ve daha önce tesisli ekip statüsünde iken özel lisanslı depoculuk tesisleri yapıldıktan sonra atıl duruma terk edilip kapısına kilit vurulan Saray, Sekili, Doğankent, Osmanpaşa ve Sarıkent tesislerinin çelik siloları, idari binaları ve arazisiyle birlikte 13 Kasım'da satılacağı yayımlanmıştır'' diye konuştu.

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait tesislerin taşınmazlarının satışından bir an önce vazgeçilmelidir. Bu konuyu tekrar planlamayı düşünüyor musunuz? 

2- Kapatılarak işlevsiz hale getirilen TMO şubelerini tekrar faaliyete geçirmeyi düşünüyor musunuz? 80 yıllık tesislerin kapatılmasını gerektiren kanun maddesi nedir? 

3. Şuan kapısına kilit vurulan tesislerde çalışan geçici işçilerin ve güvenlik görevlilerinin iş güvenceleri nasıl karşılanacaktır? Bu personel başka bir yerde görevlendirilmiş midir? Kapatılan tesislerde işten çıkarılan personel sayısı kaç kişidir? 

4- 2020 yılı içinde Yozgat ilinde işten çıkarılan işçi ve güvenlik görevlisi sayısı kaç kişidir? 


Geri Dön