01 / 05 / 2024

Toprak Mansion İngiltere'nin en pahalı 13. konutu oldu!

Toprak Mansion İngiltere'nin en pahalı 13. konutu oldu!

İngilteredeki emlak piyasasındaki durgunluk malikaneleri teğet geçti, İngiliz Telegraph Gazetesi'nin ülkenin en pahalı 20 konutunu belirlediği araştırması yabancıların krizi Londra'dan ev almak için fırsat olarak gördüğünü ortaya koydu



İngilteredeki emlak piyasasındaki durgunluk malikaneleri teğet geçti, İngiliz Telegraph Gazetesi'nin ülkenin en pahalı 20 konutunu belirlediği araştırması yabancıların krizi Londra'dan ev almak için fırsat olarak gördüğünü ortaya koydu. Gazete, Londra'daki Toprak Mansion'u da 67.6 milyon dolarlık fiyatıyla İngiltere'nin en pahalı 13'üncü evi seçti. İşadamı Halis Toprak, bu konutu 2008'de sattığında, malikane ülkenin en değerli mülkü unvanını kazanmıştı.

Düşüşün nedeni Toprak Mansion'un değerini kaybetmesi değil, yabancıların gayrimenkul piyasasına getirdiği hareketlilik oldu. Listenin başında yer alan Oxfordshire'daki Park Place, bu ay başında adı açıklanmayan bir Rus tarafından 231 milyon dolar bedelle satın alındı. Londra'nın en pahalı evi ise nisan ayında Ukrayna'nın en zengin insanı 44 yaşındaki Rinat Akhmetov tarafından satın alman One Hyde Park'taki penthouse oldu.

Habertürk


Geri Dön