07 / 05 / 2024

Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satılıyor

Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satılıyor

Halis Toprak'ın, halen oturduğu Aslanlı Köşk'in satışı için hazırlıklara başlandı




Daha önce imzaladığı 450 milyon dolarlık 10 yıl vadeli geri ödeme protokolü kurallarına uymadığı gerekçesiyle şirketleri ve gayrimenkulleri satılan Halis Toprak'ın, halen oturduğu Aslanlı Köşk'in satışı için hazırlıklara başlandı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na hala 132 milyon dolar borcu olduğu hesaplanan Toprak'ın bir başka değerli arazisi de satış için gün sayıyor. Toprak Grubu'ndan tahsilatı hızlandırmak isteyen TMSF yetkilileri, Aslanlı Köşk'ün satışı için "kıymet takdiri" amacıyla Köşk'e gitti.
Halis Toprak, köşke gelen yetkililere tepkisini yazılı bir açıklamayla gösterdi. Açıklamasında TMSF'nin kendisine baskı uyguladığını öne süren Toprak, Aslanlı Köşk'ün değerinin bir milyar dolar olduğunu iddia etti ve borcunun bu tutardan düşülerek üstünün kendisine ödenmesini istedi. Yaklaşık 20 milyon TL değer biçilen Yeniköy'deki köşkün iki ay içinde satışa hazır hale getirileceği belirtilirken, Toprak'ın Paşabahçe'de bulunan 7 dönüm büyüklüğündeki arazisi de 25 Şubat'ta ihaleyle satılacak. Arazinin muhammen bedeli 40 milyon TL.

Milliyet

Geri Dön