28 / 04 / 2024

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Kamu personeli maaş zammı torba yasanın içinde yer alacak maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, torba yasa için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan torba yasaya yönelik yeni açıklama geldi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasaya yönelik gerçekleştirdiği konuşmasında, "TBMM tatile girmeden temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız devam ediyor" diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının temmuzda TBMM’den geçeceğini, minimum kamu personeli maaşının 22 bin lira olacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, memur ve kamu personeli aylıklarına yapılacak zam kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bununa yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla iş birliği içinde olduklarını söyleyen Işıkhan, kamu personeli ve emekli maaş zammının temmuzda TBMM’den geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği kapsamda düzenleme yapılarak minimum kamu personeli maaşının 22 bin lira olacağını söyleyen Işıkhan, "Amacımız torba yasada tüm paydaşları memnun edecek bir neticeye vermek" şeklinde konuştu.

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

TORBA YASADA NELER VAR?

Birinci torba yasanın, haziran ayı enflasyonunun paylaşılmasının beklendiği 5 Temmuz 2023 tarihinin ardından gelmesi bekleniyor. 5-6 maddelik söz konusu torbada, önce kamu personellerinin maaşlarının 22 bin liraya çıkarılması ve daha sonra da 5 Temmuz 2023 tarihinde 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla emekliye ve kamu personeline verilecek refah payı ile ilgili bir düzenleme yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 7.500 TL ve üzerinde alan vatandaşlara kademeli zam söz konusu olacak.

İşte emekli ve memur zammı düzenlemesine ilişkin detaylar...


Geri Dön