13 / 05 / 2024

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Kamu personeli maaş zammı torba yasanın içinde yer alacak maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, torba yasa için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan torba yasaya yönelik yeni açıklama geldi.



EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI DÜZENLEMESİ

Bakan Işıkhan, kamu personeli ve emekli maaşı zammına yönelik torba yasanın temmuzda TBMM’den geçeceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarının altını çizen Bakan Işıkhan, torba yasada paydaşları sevindirecek bir neticeye varmayı amaçladıklarını söyledi.

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

ASGARİ ÜCRETTE İŞVEREN DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyanı olduğu için en düşük kamu personeli aylığının 22 bin lira olarak torba yasa teklifinde yer alacağını vurgulayan Işıkhan, "Zira iki konu vardı. En düşük kamu personeli aylığının 22 bin lira olması ve emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme, Cumhurbaşkanımızın seçim beyanı olduğu için bunu torba yasada sunacağız. TBMM tarafından kısa sürede geçmesini sağlayacağız. TBMM tatil olmadan önce temmuzda Allah nasip ederse çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Bayramın son günü Dolar ne kadar? İşte Dolar, Euro ve Sterlin fiyatları...

Altın fiyatları ne kadar? 1 Temmuz 2023 gram, yarım, tam ve cumhuriyet altını fiyatları...

TEB müşterilerinin cebi para dolacak! Bu tarihe kadar 600 TL’nizi alın!


Geri Dön